Стаття 380. Особливості тимчасового ввезення громадянами транспортних засобів особистого користування на митну територію України, МКУ

18.12.2016

Доброго дня,

згідно пункту 3, цієї статті, якщо я резидент України, і ввожу автомобіль для власного використання, після виїзду з держави, мені по закону повинні повернути кошти які я платив при в'їзді ?

і скільки я маю заплатити при в'їзді, і кому?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Іван. Порядок перерахування коштів за тимчасове ввезення автомобіля регламентується Наказом Державної Митної Служби Про затвердження Правил митного контролю та митного оформлення транспортних засобів, що переміщуються громадянами через митний кордон України від 17.11.2005 N 1118. Оплата може бути внесена на рахунок митних органів до або під час митного оформлення. А сумма плати визначається в кожному випадку окремо:

5. Нарахування податків і зборів, що підлягають сплаті при переміщенні ТЗ через митний кордон України, здійснюється із застосуванням ВМД ( za140-07, 910а-2007-п ) у разі декларування цього ТЗ з метою вільного обігу.

Платники податків або вповноважені на те особи можуть перераховувати кошти на відповідні рахунки митних органів для забезпечення сплати митних та інших платежів відповідно до Порядку розрахунково-касового обслуговування через органи Державного казначейства України митних та інших платежів, які вносяться до/або під час митного оформлення, затвердженого наказом Міністерства фінансів України і Держмитслужби від 24.01.2006 N 25/44 , зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.01.2006 за N 64/11938. Ці кошти є передоплатою і можуть бути підставою разом з поданням інших документів для оформлення ПДГ або ПТП.

6. Квитанція МД-1 ( za066-05 ) застосовується при внесенні грошової застави в сумі податків і зборів, що підлягають сплаті при ввезенні ТЗ на митну територію України з метою вільного обігу, в разі транзиту, як гарантія доставки ТЗ до митного органу призначення або прийняття ТЗ митним органом на зберігання.

2.7. Для митного оформлення ТЗ, який тимчасово перебуває на території України та декларується для вільного обігу на цій території, власник ТЗ (уповноважена особа) подає митному органу заяву довільної форми про проведення митного оформлення ТЗ для вільного обігу на митній території України та видачу Посвідчення.

До заяви додаються:

ВМД ;

документи, що підтверджують право власності на ТЗ або користування ним (у тому числі з правом розпорядження);

технічні та реєстраційні документи;

паспортні документи та інші документи, визначені законодавством України та міжнародними договорами України, що дають право на перетин державного кордону, та/або паспорт громадянина (посвідчення особи з відміткою про місце проживання);

посвідка чи інший документ про постійне (тимчасове) проживання в Україні або за кордоном;

документи, що підтверджують увезення транспортного засобу на митну територію України. У випадках необхідності вирішення питань щодо визначення року виготовлення ТЗ, класифікації ТЗ згідно з УКТЗЕД ( 2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14 ), митної вартості або порушення справи про порушення митних правил посадова особа митного органу може вимагати такі документи (за наявності):

митні документи країни придбання ТЗ;

сервісну книжку;

експертний висновок;

фотографії;

технічну документацію.

У цьому разі під час митного оформлення застосовуються нормативно-правові акти та встановлені ними обмеження щодо ввезення ТЗ для вільного обігу на митній території України, чинні на день прийняття митним органом ВМД, у якій ТЗ задекларовано для вільного обігу на цій території.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]