конфіденційність

11.09.2020

Добрий день шановні юристи! Коротко суть ситуації.

Власник квартири в будинку ЖБК не будучи членом ЖБК, не зареєстрований в цій квартирі і не проживає в ній (в квартирі проживають квартиранти) ВИМАГАЄ від правління ЖБК надати йому СТАТУТ ЖБК. Має претензії по нарахуванню квартплати. Квартиру отримав у спадок від батьків. Копії документів на право володіння в ЖБК не надавав! Один раз, років зо три тому швидко їх показав. За цей час. він міг продати квартиру. Всі відомості про те хто володіє квартирою і хто в ній зареєстрований, в ЖБК відсутні, так як знаходяться в ЦЕНТРІ НАДАННЯ АДМІНІСТРАТІВНІХ ПОСЛУГ.

З огляду на вищевикладене, просимо відповісти на таке питання: чи зобов'язане правління надавати цьому громадянину Статут ЖБК? Відповідь дуже просимо підтвердити посиланням на Закони

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Он собственник квартиры.? Если да то он имеет право .Зайдите в реестр речовых прав и там посмотрите хто собственник.Не вижу проблем.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Статут - це публічна інформація. Будь хто може ознайомитесь.

Тим більше -власник квартири вашого будинку.

Зв'язатися з юристом
Nikjlay Kasyanov, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
Skype:yurist4201
ICQ:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Дого
вірна. Минімальна вартість 200 грн. Монобанк картка № 4441114441485610 Рекомендую всем открыть Счёт
В этом банке, выгодно, и просто. Вот по этой ссылке https://monobank.ua/r/f955dT

Прежде всего благодарим за ответ! К сожалению мы ничего не поняли! Вот вы написали безапелляционно "он имеет право", а где это прописано в Законах Украины? Или это ваше предположение? Откуда нам известно, что заявитель владелец? Неужели вы приходя например в какое то учреждение говорите я адвокат и вам верят без предъявления удостоверения? Либо как гражданин приходите в ЦОК и ничего не предъявляете и вам предоставляют информацию? К сожалению мы в отличие от вас не адвокаты, мы простые граждане и не можем просто вот так зайти в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно . Для этого как минимум надо иметь ЕЦП либо Bank ID. У нас их нет и они нам не нужны. У нас ЖСК, а это беднейшие не прибыльные организации.

12.09.2020 в 21:25:27 відповідь для Nikjlay Kasyanov

Дуже вдячні за відповідь, але на жаль вона без посилань на чинне законодавство України. Можливо це ваша особиста думка? Де написано, що Статут публічна інформація? Уявімо собі ситуацію - ви як громадянин, а не як адвокат (який веде справу) побажаєте познайомиться з Статутом державного підприємства яке Вас обслуговує (Укрзалізниця, Укрпошта, пастранс, водоканал, тепломережі, тощо) і написавши на адресу цього підприємства (заява, скаргу і т. д.) відповідно до "Закону про звернення громадян" Ви запитаєте копію їх Статуту. Що відповість Вам юрист цього підприємства, ніж він буде мотивувати відмову? Або вам беззаперечно зобов'язані надати Статут? Що говорить з цього приводу чинне законодавство?



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]