Онлайн позики

20.08.2020

Доброго дня!

На даний час дуже багато відкривалося організацій так званих "онлайн позики" . Вони зареєстровані як організація що видає позику. Питання то чому в цій організації візьмеш 1000 грн., а повернути потрібно 4000 грн., де ж тоді закон?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Тетяна.

А закон цього не забороняє.

Не бажаете, не беріть таку позику.

Зв'язатися з юристом
Nikjlay Kasyanov, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
Skype:yurist4201
ICQ:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Дого
вірна. Минімальна вартість 200 грн. Монобанк картка № 4441114441485610 Рекомендую всем открыть Счёт
В этом банке, выгодно, и просто. Вот по этой ссылке https://monobank.ua/r/f955dT

Доброго вечора, Тетяна.

Так, нині багато є таких фін. установ, діяльність яких дозволена Законом.

Однак такі позичальники доволі часто вдаються до різних хитрощів.

Наприклад, подають яскраву рекламу, де все легко і просто, коли людина звертається до них за деталями, вони розповідають умови легко, спокійно. При цьому, вони замовчують важливі деталі, наприклад, вони кажуть, що видають позику без проблем, без довідок і всього під, скажімо 2 відсотка. Людина думає, що вказані відсотки рахуються за місяць, насправді ж, згідно онлайн договору, це відсотки за день.

Реклама та усні пояснення - це лише слова, з ними до суду не звернутись, але людина, яка " заковтнула наживку" вже горить бажанням взяти позику, вважаючи, що взявши 1000 грн., вона сплатить 200 грн. за місяць користування позикою. Насправді ж, оформивши онлайн кредит, їй нараховують 200 грн. відсотків за кожний день. Юридично особа взявши кредит, погоджується з умовами онлайн договору позики. По факту ж, люди часто не дивляться на умови, а навіть якщо і прочитає, то швидко пробігає очима, особливо не читаючи усе необхідне. Коли ж виникає спір, обіцянки приєднати до справи неможливо, а юридично особа сама звернулася за одержанням кредиту, дала згоду на його умови, оформивши його.

Тут важливо розуміти, що далеко не всі онлайн кредити оформленні належно і далеко не за всіма такими кредитами людина мусить платити "намальовані " відсотки. Це потрібно дивитись індивідуально по кожному випадку.

Окремо хочу порадити усім, хто зацікавиться онлайн позикою, не поспішати. Подивіться уважно що це за фін. установа, які про неї відгуки, відгуки слід шукати на сторонніх платформах, а не на сайті, де ви побачите їх рекламу, не соромтеся ставити незручні питання, уточнювати деталі, але найголовніше, уважно читайте умови договору.

У разі потреби вирішення проблем з такими кредиторами звертайтеся у приватному порядку.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860