Стаття 123. Порядок надання земельних ділянок державної або комунальної власності у користування, ЗКУ

01.12.2016

"...крім випадків, коли особа, зацікавлена в одержанні земельної ділянки у користування, набуває право замовити розроблення такої документації без надання такого дозволу."

Які це випадки?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечора, Юрій. Конкретного роз"яснення про такі  випадки в ч.1 ст.123 ЗКУ не зазначено, але скоріш за все мова йде про випадки, вказані в абз.3 ч.3 ст.123 ЗК України. Законом вводиться принцип мовчазної згоди на етапі отримання дозволу на розроблення документації із землеустрою.

Якщо у місячний строк з дня реєстрації клопотання відповідний орган, який передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у користування, не надав дозволу на розроблення документації із землеустрою або мотивовану відмову у його наданні, то особа, зацікавлена в одержанні у користування земельної ділянки із земель державної або комунальної власності, у місячний строк з дня закінчення зазначеного строку може замовити розроблення документації із землеустрою без надання такого дозволу.


Але при цьому особа має письмово повідомити цей орган. До письмового повідомлення додається договір на виконання робіт із землеустрою щодо відведення земельної ділянки.


Крім цього, запроваджується механізм відповідальності посадових осіб органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування за невчасне надання висновку щодо погодження (не погодження) документації із землеустрою.

 

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]