Розмір пенсії по втраті годувальника у випадку працевлаштування

Чи зміниться розмір моєї пенсії по втраті годувальника, якщо я офіційно працевлаштуюся. При цьому я навчаюся в університеті на 5-му курсі, на бюджеті. Мені 21 рік.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечер, Артем. Згідно з ст. 36 ЗУ "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім’ї. Непрацездатними членами сім’ї, зокрема, вважаються діти померлого годувальника, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх навчальних закладах системи загальної середньої освіти, а також професійно-технічних, вищих, навчальних закладах, до закінчення такими дітьми навчальних закладів, але не довше, ніж до досягнення ними 23 років.

Будь-яких обмежень щодо права на отримання пенсії у зв’язку з втратою годувальника в разі працевлаштування чинним законодавством не передбачено. Якщо одночасно з роботою буде продовжено навчання за денною формою, право на отримання пенсії у зв’язку з втратою годувальника залишиться. В разі переведення на навчання за будь-якою іншою формою навчання, окрім денної, право на отримання пенсії у зв’язку з втратою годувальника буде втрачено.

Працевлаштування може вплинути на розмір пенсії, зокрема, на її індексацію, але загальний розмір пенсійної виплати становитиме не менше прожиткового мінімуму, визначеного законом для осіб, які втратили працездатність. Згідно з пунктом 12 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]