Стаття 1. Прокурорський нагляд за додержанням законів в Україні, Про прокуратуру

28.11.2016

Управлінням соціального захисту населення при обчисленні мені субсидії на покриття оплати послуг ЖКГ було завищено сумму обв’язкового платежу на суму 611 гр. щомісячно на весь опалювальний період. На ім’я начальника відповідного управління мною була написана заява з проханням зробити перерахунок у відповідності з Постановою КМУ № 635 від 8.09.2016 року, та на жаль це було проігноровано. Чи можу я звернутись до місцевої прокуратури зі скаргою на дії, чи то бездіяльність посадової особи по даному питанню?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Найкраща відповідь

Доброго вечора, Микола. Так, ви можете звернутись в прокуратуру зі скаргою на бездіяльність посадової особи. Згідно ст.19 ЗУ "Про прокуратуру":

Предметом нагляду за додержанням і застосуванням законів є:

1) відповідність актів, які видаються всіма органами, підприємствами, установами, організаціями та посадовими особами, вимогам Конституції України ( 254к/96-ВР ) та чинним законам;

2) додержання законів про недоторканність особи, соціально-економічні, політичні, особисті права і свободи громадян, захист їх честі і гідності, якщо законом не передбачений інший порядок захисту цих прав;

3) додержання законів, що стосуються економічних, міжнаціональних відносин, охорони навколишнього середовища, митниці та зовнішньоекономічної діяльності.

Перевірка виконання законів проводиться за заявами та іншими повідомленнями про порушення законності, що вимагають прокурорського реагування, а за наявності приводів - також з власної ініціативи прокурора. Прокуратура не підміняє органи відомчого управління та контролю і не втручається у господарську діяльність, якщо така діяльність не суперечить чинному законодавству.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]