Ст. 193 УК Украины

Здравствуйте. Подскажите пожалуйста с такой ситуацией. Мой сын прогуливался с друзьями вечером в парке. Сыну 18 лет. Одним из ребят был найден в парке детский самокат. Он решил его взять своему младшему брату.

Через день в группе одной из соц. сетей была просьба кто нашел самокат верните пожалуйста, ребенок плачет.

Мой сын сбросил этот пост тому парню и написал верни самокат. Ответа не было.

Спустя 4 дня сотрудники полиции позвонили моему сыну в 18.35 вечера и попросили встретиться с ним где-то на улице. Сыну показали видео с камер наблюдения, где идут трое парней и один несёт самокат. Попросили рассказать как всё было. Скажите пожалуйста мой сын не дотрагивался до самоката и не хотел его взять, является он соучастником, свидетели?

Сегодня вечером на 17.30 вызывают сына в райотдел вместе со мной.

Ещё нюанс есть такой, что сын курсант МВД и сотрудники полиции сфотографировали жетон сына при первой встрече. Сегодня по телефону когда приглашали прийти в райотдел сказали , что надо решать что то, тебе ведь нельзя в деле светиться. В университете будут проблемы.

Помогите пожалуйста, есть ли вина сына?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Склад розглядуваного злочину має місце лише за умови, що знайдене чи таке, що випадково опинилося у винного, чуже майно мало відповідну цінність, а саме: особливу історичну, наукову, художню, культурну цінність, або певний правовий статус - було скарбом. Таким чином, привласнення іншого, ніж зазначене вище, знайденого або такого, що випадково опинилося у винного, чужого майна не утворює складу злочину, передбаченого ст. 193.Привласнення - це звернення такого майна на свою користь. За своєю правовою суттю привласнення особою знайденого чи чужого майна, що опинилося у неї, а також скарбу є приховуванням

факту його знайденая або отримання винним з подальшим його використанням на свою користь.

На відміну від привласнення як способу вчинення злочину, передбаченого ст. 191, привласнення як спосіб вчинення злочину, передбаченого ст. 193, характеризується тим, що: а) майно, яке е предметом цього злочину, на момент його звернення на користь винного чи користь інших осіб не перебувало у правомірному його володінні; б) винний не вживав будь-яких дій для протиправного вилучення такого майна.

Закінченим цей злочин вважається з моменту, коли винний привласнив знайдене ним майно чи майно, яке випадково у нього опинилось, або скарб і мав можливість повідомити про володіння ним таким майном власника, відповідний орган державної влади або орган місцевого самоврядування.Обставини, за яких знайдене майно вийшло із фактичного володіння його власника або стало бездоглядним, можуть бути різними (втрата внаслідок перевезення, залишення при перебуванні у певному місці тощо) і значення для кваліфікації дій винної особи не мають. Не має значення для наявності складу цього злочину і те, чи знала винна особа, кому конкретно належить знайдене майно, чи була поінформована про цю обставину, чи була вона свідком втрати власником майна або це трапилось за її відсутності.Таким, що випадково опинилося у винного, вважається майно. яке надійшло в його володіння в результаті випадкового збігу обставин (випадку), - винний не вчиняв якихось спеціальних дій для того, щоб отримати це майно. Це може статися, наприклад, внаслідок неправильного адресування поштових відправлень, предметом яких є зазначене у ст. 193 майно, помилкового його вручення винному як власникові чи законному володільцю тощо.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]
Телефон: 0637323860