Стаття 32. Права споживачів телекомунікаційних послуг, Про телекомунікації

15.11.2016

Доброго дня. Мій інтернет-провайдер надає неякісний інтернет. Обіцяної швидкості не те що нема, вона можна сказати відсутня. За останні два місяці я заплатила 200 гривень у повітря, тому що інтернету у мене більше не було. Яким чином я можу з цим боротися та чи можна щось вимагати від провайдера?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечора, Оксана. На підставі п.12 ст.32 ЗУ "Про телекомунікації" ви маєте право на відшкодування збитків, заподіяних унаслідок невиконання чи неналежного виконання оператором, провайдером телекомунікацій обов'язків, передбачених договором із споживачем чи законодавством. Тому спочатку потрібно подивитись ваш договір с провайдером, а саме чи зазначена в договорі відповідальність провайдера за неналежне надання послуг.

Ви маєте право подати скаргу провайдеру згідно п.82 Постанови КМУ від 11.04.12 № 295 "Про затвердження Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг":

Споживач має право відповідно до законодавства подавати операторові, провайдерові звернення (заяви, скарги, пропозиції) щодо надання та отримання послуг.

 У зверненні споживача щодо ненадання чи неналежного надання послуг зазначаються дата, час, умови, за яких споживач намагався отримати послугу, результат її отримання, номер чи інший мережевий ідентифікатор кінцевого обладнання або адреса пункту колективного користування чи таксофона, з якого замовлялася послуга, номер кінцевого обладнання або адреса пункту колективного користування, що викликався, тощо.

 Звернення можуть бути подані в усній формі, у тому числі з використанням телефону, а також шляхом надсилання електронного повідомлення (за наявності такої форми приймання звернень в оператора, провайдера).

Оператор, провайдер не має права ускладнювати порядок подання споживачем звернення.

Оператор, провайдер зобов’язаний проводити прийом споживачів з питань надання послуг та доводити до їх відома інформацію про час та місце такого прийому.

Якщо вашу скаргу провайдер проігнорує чи відмовить вам, ви можете звернутись до суду.

 

 

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]