Борг по аліментах

Доброго дня. Колишній чоловік не сплачує аліменти на дитину понад 10 років. Є рішення суду від 2009 року. Борг близько 100 тис. Відкрите кримінальне провадження за ст 164 п. 1 . Але борг нарахували тільки з 2018 року. А як же всі попередні роки? Дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Після набрання рішення суду законної сили, стягувач подає до органу державної виконавчої служби або приватному виконавцю заяву та виконавчий лист. На підставі цих документів виконавець відкриває виконавче провадження.
До пред’явлення на примусове виконання виконавчий документ про стягнення аліментів може бути самостійно надісланий стягувачем за місцем роботи боржника.
Під час виконання у примусовому порядку виконавець вживає заходи примусового виконання. Якщо боржник працює або отримує пенсію державний виконавець виносить постанову, яку направляє за місцем роботи боржника або за місцем отримання пенсії для утримання аліментів.
Якщо є заборгованість виконавець робить відповідний розрахунок та зобов’язаний повідомити про нього стягувача і боржника. У разі якщо розмір заборгованості зі сплати аліментів перевищує 3 місяці:
відомості про боржника вносяться до Єдиного реєстру боржників;
майно боржника арештовується виконавцем, вилучається та реалізується.
Якщо боржник ухиляється від виконання рішення та має заборгованість, виконавець застосовує до нього санкції та обмеження встановлені законом. У разі відсутності відомостей про місце перебування боржника, за поданням виконавця судом виноситься ухвала про розшук боржника.

Якщо усі дії були виконані, а борг не був повернутий, вам слід звернутися до

виконавчої служби за роз'ясненнями ( можлива і бездіяльність) ,а взагалі в даній ситуації потрібно більше подробиць, щодо вашого чоловіка, його сімейного статусу,віку, стану здоров'я, а також фінансового положення.

ви можете подати до суду заяву про нарахування пені на заборгованність по аліментам за весь період прострочення.

Однак майте на увазі, що пеня за прострочення по сплаті аліментів не можете перевищувати 100 процентів боргу по аліментам.

Доброго дня! Борг по аліментах 120 тис.грн. При домовленості що я виплачу половину боргу,а залишок частинами чи повинен я платити державі 10% відборгу ?



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860