Дистанційне навчання

25.04.2020

Зараз у школах України навчання здійснюється дистанційно. Батьки хочуть(вимагають,просять) проводити відео уроки-пояснення за участі саме вчителя, хоча,вчитель підбирає в Інтернеті відеоматеріал-пояснення. ПИТАННЯ:Чи має право вчитель відмовити батькам у цьому випадку? Дякую

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Оголошуючи карантин, Міністерство освіти порадило школам "розробити заходи з проведення занять за допомогою дистанційних технологій".

У когось є системи, і хтось знає, як це робити, у когось немає, але все це питання до самих шкіл і до місцевих органів, кажуть у МОН.

"Дистанційне навчання - це список занять на сайті школи", "домашку, як і зазвичай, будуть слати у вайбері" - у спільноті "Батьки SOS" у Facebook сотні коментарів обурених батьків про те, що навчання повністю переклали на їхні плечі.Щоб організувати повноцінні онлайн-заняття, потрібні спеціальні платформи і вміння ними користуватися, можливість організувати відеоконференції,Дати дітям весь матеріал на самостійне опрацювання - це не дистанційне навчання! І система (освіти, з МОН на чолі) ще ні разу системно не давала рекомендацій на такий випадок. Все, що вона зможе зробити зараз - дасть якийсь набір лінків на дистанційні платформи, але і це не є дистанційне навчання! Бо знати лінки недостатньо, треба ще вміти ними користуватися Попри велику кількість нарікань від батьків на домашні завдання у вайбері і відсутність допомоги з боку вчителів, у деяких школах до змін все ж пристосовуються.Де вчителю виставляти інформацію для своїх класів, як формулювати завдання і перевіряти домашнє завдання? Своїми лайфхаками поділилася Оксана Пасічник, вчителька інформатики ліцею "Сихівський" зі Львова.

У пості на Facebook вчителька опублікувала перелік ресурсів для дистанційного навчання, якими можуть скористатися вчителі, і короткий опис до них.Освітні експерти також радять вчителям для уроків платформи Kahoot, Quzizz, IDroo, Miro, GIOS.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов рекомендує звернути увагу на дві українські освітні онлайн-платформи Prometheus і EdEra.

Prometheus, наприклад, має понад 100 безкоштовних онлайн-курсів для дистанційного навчання і курси підготовки до ЗНО. Багато вчителів не хотять цього робити і заставити іх не можна.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860