Порубка дерев.

17.02.2020

Якщо дерево давно підгнило, сухе чи звалено буревієм, ??? Чи можна використувати як деревину для забезпечення життєдіяльності в опалювальний період?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Використовувати в такий спосіб можна. Забрати його з лісу без лісового квитка не можна.

Зв'язатися з юристом
Дмитро Дончак , місто Київ
Телефон:+380505459070
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: консультація від 150 грн.

Добрий вечір. Сухе дерево, яке ще стоїть на пні, називають сухостій. Звалене буревієм дерево відноситься до валежнику.

Для заготівлі деревини в порядку інших рубок-не рубок головного користування потрібно отримати лісовий (лісорубний) квиток. Видається він в таких випадках власниками лісів або постійними лісокористувачами. Постійними лісокористувачами є комунальні та державні підприємства лісництва, райлісгоспи тощо. Нормами Порядку видачі спеціальних дозволів на використання лісових ресурсів, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 23.V.2007 р. "Про врегулювання питань щодо спеціального використання лісових ресурсів", врегульовано видачу лісових квитків.

Сухостій, валежник та підгнивші дерева з дуплами розпилювати без лісорубного квитка, за законодавством, не можна. В Кодексі України про адміністративні правопорушення є ряд статтей стосовно незаконного добування деревини в лісах. Це, зокрема, статті 64 "Порушення встановленого порядку використання лісосічного фонду, заготівлі і вивезення деревини та заготівлі живиці", 65 "Незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка", 65-1 "Знищення або пошкодження полезахисних лісових смуг та захисних лісових насаджень", 66 "Знищення або пошкодження підросту в лісах" та 67 "Здійснення лісових користувань не у відповідності з метою або вимогами, передбаченими в лісорубному квитку (ордері) або лісовому квитку". Покарання за цими статтями-щтрафи.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860