державний облік водокористування

13.01.2020

добрий день! чи належить порушення неподання звітності або недостовірна звітність 2ТП-водгосп (річна) до статті 91-4 КУпАП. Згідно якої статті КУпАП можна притягнути до адмінвідповідальності за порушення вимог державного обліку водокористтування.

2. При якому об’єму забору води із поверхневих та підземних водних об’єктів здійснюється державний облік водокористування? Опішить дії державного інспектора при порушенні цих вимог?. Дякую

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Організація ведення державного обліку водокористування здійснюється Держводагентством.

Державний облік водокористування здійснюється шляхом подання водокористувачами звітів про використання води за формою № 2ТП-водгосп (річна) (далі – Звіт).

Звіти подаються до Держводагентства через спеціалізовані підприємства, установи та організації, що належать до сфери його управління, які є виконавцями робіт зі складання державного водного кадастру (далі – організації, що належать до сфери управління Держводагентства), за місцем здійснення водокористування. Цей Порядок встановлює єдині правила ведення державного обліку водокористування, які є обов’язковими для фізичних та юридичних осіб, діяльність яких підлягає державному обліку водокористування (далі – водокористувачі).Під час державного обліку водокористування систематизуються дані про водокористувачів, які здійснюють діяльність, пов’язану із забором та/або використанням води, скиданням зворотних (стічних) вод та забруднюючих речовин, та:

здійснюють забір води із поверхневих та підземних водних об’єктів в обсязі від 20 метрів кубічних води на добу;

забирають воду з водопровідних мереж або інших систем водопостачання в обсязі від 20 метрів кубічних води на добу (у середньому протягом календарного року) і передають зворотні (стічні) води до систем водовідведення;

забирають воду для зрошення в обсязі від 20 метрів кубічних води на добу (у середньому протягом зрошувального періоду);

мають сезонний режим роботи та забирають воду в обсязі від 20 метрів кубічних води на добу (у середньому протягом періоду його роботи у межах календарного року);

мають оборотні системи водопостачання загальною потужністю 1000 метрів кубічних води на добу і більше незалежно від кількості забраної (отриманої) води;

використовують воду для виробництва напоїв незалежно від кількості води;

здійснюють скид (незалежно від об’єму) зворотних (стічних) вод безпосередньо у водні об’єкти та підземні горизонти;

віднесені до галузі гідроенергетики;

користуються водними об’єктами для рибогосподарських потреб (крім суден флоту рибної промисловості).Звіт складається на основі даних первинного обліку водокористування згідно з показниками засобів вимірювальної техніки, результатів вимірювань показників якості води (не менше ніж один раз на квартал), які подаються до організацій, що належать до сфери управління Держводагентства, разом зі Звітом.За відсутності засобів вимірювальної техніки Звіт складається за технологічними даними (з використанням побічних методів обліку).

Обсяги, періодичність та методи інструментально-лабораторних вимірювань якості зворотних (стічних) вод визначаються водокористувачами та організаціями, що належать до сфери управління Держводагентства.В частині статзвітності аналогічний обов’язок прописано у п. 1.11 р. І Порядку ведення державного обліку водокористування, затвердженого наказом Мінприроди від 16.03.2015 р. № 78: копії звітів про використання води за формою № 2ТП-водгосп (річна) з відміткою про одержання (штампом організації, що прийняла звіт, та датою прийняття) подаються платниками рентної плати за спеціальне використання води до територіальних органів ДФС.

Водночас застосування штрафних санкцій за неподання або несвоєчасне подання до контролюючого органу копії статистичного звіту нормами ПКУ не передбачено.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860