Статус інваліда

22.11.2019

Доброго дня. Перед тим як поставити запитання, стисло опишу його передумови. На сьогоднішній день являюсь діючим військовослужбовцем, учасник бойових дій на сході України, маю статус УБД. У квітні поточного року під час підготовки підрозділу до чергової ротації на схід країни ми ремонтуволи бойову техніку в одній із військових частин під Києвом. В ході ремонту техніки я отримав травму яка призвела до ампутації нижньої тритини голеностопа лівої кінцівки. Далі лікування у військовому шпиталі і т.д.

Комісія МСЕК встановила мені 3-тю групу інвалідності, видала довідку де зазначила причинно-наслідковий зв'язок. В довідці МСЕК написано: "ТАК, травма пов'язана з виконанням обов'язків військової служби". Далі стало питання щодо отримання посвідчення інваліда та оформлення документів у пенсійному фонді. Якщо у пенсійному фонді мені все пояснили і все зрозуміло, то в управлінні соціального захисту населення мені не можуть видати посвідчення інваліда, адже вони не розуміють під який статус я підпадаю.

Отже саме питання. Під який статус в даному випадку я підпадаю, і які взагалі ці статуси бувають?

Дуже буду вдячний за кваліфіковану відповідь.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Статус инвалида войны третьей группы. А работники УСЗН пусть внимательнее читают ЗУ " О статусе участников войны, гарантиях их социальной поддержки". Применительно к вашему случаю это пункт 1 статьи 7 указанного мной Закона.

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ

Найкраща відповідь

За змістом п.9 ч.2 ст.7 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" належить до інвалідів війни та відповідно до пункту 3 «Положення про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранів війни» Управлінням соціального захисту йому має бути наданий статус інваліда війни та видано відповідне посвідчення.гарантований ст.46 Конституцією України соціальний захист,

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]