Відрахування з університету

30.10.2019

Добрий день , мене зарахували першого вересня 2019 року до інституту , мені треба було сплатити за навчання 6000 грн за 1 семестр ,пройшло 2 місяці , я вирішив забрати документи , але з мене хочуть стягнути 2400 грн за вересень, жовтень навчання .Дальше, я надсилаю вам адресу такого самого договору ,який я підписав, це договір не мій ,але він є ідентичним з тим договором ,який я підписував file:///C:/Users/user/Downloads/%D0%94%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D1%96%D1%80%20485.PDFЧи можу я неплатити 2400 грн , ссилаючись на 10 пункт договору про відрахування після 10 днів неоплати . Згідно цього договору , я повинен був біти відрахованим , ще після 10 вересня за неоплату. Не відрахувавши мене після 10 днів терміну оплати , можна вважати що вони теж порушили умови договору і нічого неплатити?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Вы ходили 2 месяца на занятия значит вы должны заплатить .То что вас не отчислили за не уплату не являеться тем что вы услугу образования не получили.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

згідно договору ,ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ пункт 1. виконавець бере на себе зобовязання за "рахунок коштів" замовника здійснити надання одержувачу освітніх послух .

згідно цього пункту , я гроші не платив , тому і освітні послуги вони не можуть давати наперед.

згідно договору пункту 10 . я мав заплатити протягом 10 днів з моменту початку навчання освітні послуги ,у разі неоплати , після 10 днів навчання замовника послуг малають відрахувати. я не платив протягом 10 днів, тому мав бути відрахований , згідно цього пункту ,вони теж порушили договір . Тому ,якщо вони самі недотримують договору , вони не можуть з мене вимагати будь-які кошти.

А де конкретно прописано , що факт надання освітніх послуг є момент зарахування?тут кожен кваліфікує по своємо ,я можу вважати , що на заняття ,я не ходив і освітніми послугами не користувався , при тому що мав бути відрахованим ,після 10 днів неоплати і згідну пункту 10 (плата за надання освітніх послуг) , та пункту 1 (предмет договору) , я замовник , не платив кошти більше 10 днів , тому освітні послуги мені наперед не могли надавати , і згідно цього , після 10 днів неоплати мав бути відрахованим , тому згідн договору , вони не мали права мені надавати свою освітні послуги , та вимагати оплату за навчання.

вони згідно договору мали мене відрахувати , після 10 днів , а надавати освітні послуги дальше , я їх непросив .

і по пункту першому , я за навчання гроші не платив і освітні послуги вони мені не мали надавати ,

Одним із видів цивільно-правового договору є договір про надання освітніх послуг. До договору про надання освітніх послуг відносять основні положення щодо послуг, викладених в главі 63 Цивільного кодексу України.
Відповідно до статті 629 Цивільного кодексу України договір є обов’язковим для виконання сторонами. Тобто укладення договору передбачає, що він відповідає встановленим законодавством вимогами , і умовами договору та не суперечить положенням нормативно правових актів.
В статті 901 Цивільного кодексу України вказано, що за договором про надання послуг одна сторона (виконавець) зобов'язується за завданням другої сторони (замовника) надати послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов'язується оплатити виконавцеві зазначену послугу, якщо інше не встановлено договором.
За змістом статті 902 Цивільного кодексу України виконання договору про надання послуг, зазначено, що виконавець повинен надати послугу особисто. Втім у випадках, встановлених договором, виконавець має право покласти виконання договору про надання послуг на іншу особу, залишаючись відповідальним в повному обсязі перед замовником за порушення договору.Розмір плати за надання освітньої послуги у повному обсязі встановлюється в національній валюті, при цьому виконавець має право змінювати розмір плати за навчання не частіше одного разу на рік і не більше як на офіційно визначений рівень інфляції за попередній календарний рік з обов’язковим інформуванням про це замовника. У разі коли платна освітня послуга надається протягом кількох років, у договорі зазначається вартість освітньої послуги за кожний календарний рік окремо. Замовник вносить плату (одноразово (щороку, щосеместрово, щомісяця) із зазначенням способу оплати (готівкою, безготівково).За невиконання або неналежне виконання зобов’язань цього договору сторони несуть відповідальність згідно із законом. За несвоєчасну оплату освітніх послуг замовник сплачує виконавцю пеню. У разі дострокового розірвання договору внаслідок порушення виконавцем договірних зобов’язань або з ініціативи замовника, у разі відрахування одержувача освітньої послуги (крім випадків, коли одержувач відрахований у зв’язку з невиконанням обов’язків, визначених статтею 63 Закону України “Про вищу освіту”) кошти, що були внесені замовником як плата за надання освітньої послуги, повертаються йому в обсязі оплати частини послуги, не наданої на дату розірвання договору. У разі дострокового розірвання договору у зв’язку з порушенням замовником договірних зобов’язань або невиконанням одержувачем обов’язків, визначених статтею 63 Закону України “Про вищу освіту”, кошти, що були внесені замовником, залишаються у виконавця та використовуються для виконання його статутних завдань.Обов’язки та права замовника

  • замовник зобов’язаний своєчасно вносити плату за освітню послугу в розмірах та в порядку, встановлених цим договором.
  • замовник має право вимагати від виконавця:
  • надання освітньої послуги одержувачу на рівні стандартів вищої освіти;
  • забезпечення дотримання своїх прав, а також прав одержувача;
  • видачі одержувачу документа про вищу освіту державного зразка за умови виконання одержувачем навчального навантаження в обсязі, необхідному для здобуття певного ступеня вищої освіти;
  • інформування одержувача про правила та вимоги щодо організації надання освітньої послуги, її якості та змісту, про його права і обов’язки під час надання та отримання зазначеної послуги.Одержувач зобов’язаний дотримуватися обов’язків, передбачених статтею 63 Закону України “Про вищу освіту”.

    Одержувач має права, передбачені http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1556-18 статтею 62 Закону України “Про вищу освіту].

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Вот згідно цього "замовник зобов’язаний своєчасно вносити плату за освітню послугу в розмірах та в порядку, встановлених цим договором." Договором було встановлено що оплата за навчання мала бути здійсненою протягом 10 днів з моменту навчального року, семестру , місяця . У разі неоплати в строки 10 днів , в договорі було зазначено що замовника відраховується, тобто максимум що я можу оплатити за 10 днів мого навчання. При тому вони мені ще мають показати акт виконаних робіт , що конкретно вони на мене потратили.Дальше що би навчатись , я згідно договору мав писати письмову заяву, про відтермінування оплати освітніх послуг , тільки за згодою ректора ,чи уповноваженої особи . Я такої заяви не писав , тому більше ніж 10 днів передбаченим цим договором , мені ніхто не міг надавати освітні послуги , тому вони самі порушили умови договору.

відкрийте договір який я вам надіслав і почитайте пункт 10 на зворотній стороні договору, та пункт перший , першої сторінки договору, моє навчання не могло тривати більше 10 днів



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860