Зняття з реєстрації військовозобовязаних

Інваліда 3-ї групи по зору (сліпота правого ока, довічно) знято з обліку в ОМВК 01.07.2011 року.( Відмітка у військовому квитку). На сьогоднішній день реєстраційна служба вимагає повторного зняття з обліку, мотивуючи тим, що відмітці більше 5 років і не реєструє його за місцем проживання.Реєстратор посилає у військкомат.

Військовий комісар вимагає пройти повторну медичну комісі., мотивуючи тим, що відповідно до запису у військовому квитку людина непридатна до в/служби у мирний час, і обмежено придатна у військовий час, а медичну комісію треба проходити 1 раз на 5 років.

На підставі чого появився термін " 5 років", хто порушує закон???

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Чекаю відповідь. Дуже потрібна!!! Посилають в обласний ВК для проходження комісії. Але-ж у людини діагноз " Сліпота правого ока внаслідок вроджених вад зорового нерву" Отримував і отримує соцдопомогу як "інвалід дитинства".

Вопрос состояния на воинском учете неоднократно "всплывает"на сайте. Исходя из предоставленной информации Сергей, могу сделать вывод что военкомат в данном случае поступает вполне законно. Приказ Минобороны Украины от 14.08.2008 года № 402 регламентирует прохождение медкомиссии военнообязанными через каждые 5 лет, это правда.

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ

Проблема не в постановке и снятии с учета, а в том, что человек с рождения не видит одним глазом, прошел все ступени "ада" при оформлении инвалидности (МСЕК,МСЕК,МСЕК- это ужас), имеет пожизненный статус инвалида 3 группы, а его посылают на областную ВЛК, т.к. в райвоенкомате ВЛК на сегодня не полномочна принимать решения.... и все это затягивается на недели и месяцы..... А в чем проблема РВК поставить его на учет(отметка в в/билете) а потом проходить комиссию??? Этого достаточно, чтобы его зарегистрировать по месту жительства??? Но на это работники РВК не идут. В Суде вопрос можно решить, но время не позволяет. Вам спасибо!!!



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860