Чи обов'язково здавати водійське посвідчення

Доброго дня! Потрібна ясність щодо такого питання: чи обов'язково здавати водійське посвідчення, якщо суд виніс постанову про позбавлення права керування автомобілем. і якщо так, то яким чином це потрібно зробити.

П.С. Суддя сказала, що не потрібно, бо достатньо постанови суду, яка вноситься в загальну інформаційну базу.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ

Якщо під час зупинки транспортного засобу, оформлення протоколів про адміністративне правопорушення посвідчення водія не вилучалось та під час розгляду справи про адміністративне правопорушення у суді, суд не зобов'язав вилучити посвідчення водія, то його здавати не потрібно.

У разі винесення постанови про позбавлення права керування транспортним засобом, особі, щодо якої застосовано даний захід адміністративного стягнення, не повертається.

Дія виданого замість вилученого посвідчення водія тимчасового дозволу на право керування транспортним засобом продовжується до закінчення строку, встановленого для подання скарги, або до прийняття рішення по скарзі.

Якщо в результаті розгляду скарги буде прийнято рішення про скасування постанови і закриття справи або про заміну позбавлення права керування транспортним засобом іншим заходом стягнення (п. З, 4 ч.1 ст. 293 КУпАП), вилучене посвідчення водія повертається особі, у якої його було вилучено.

Зв'язатися з юристом
Філін Едуард Володимирович, місто Київ
Телефон:(095) 024-53-86
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: За домовленістю.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]