Вивезення дитини за кордон

22.01.2019

Добрый день. Столкнулась с той пооблемой , хочу с ребёнком выехать заграницу без разришения отца на сроком до 1 месяца . И мне сказали написать рекомендательный лист отцу ( я не знаю где он живёт, и как писать это письмо тоже ) . И что я должна указать сроки нв какой период я собираюсь с ребёнком выезжать и куда. Хотя я насколько понимаю справкаэта с органов опеки на вывоз ребёнка действительна в течении года . И как я могу указать сроки ,если само заявление моё месяц а то и дольше будут рассматоивать на ссесии в исполкоме , и только потом вынесут решение , давать мне разрешение или нет . Спасибо .

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня шановна Яна.

Рекомендований лист батьку дитини ви маєте направити за останнім місцем проживання (реєстраціЇ) батька, яке Вам відомо. В листі ви зазначаєте: надати дозвіл на виїз ддитини закордон в період який ви плануєте та цілі поїздки, місце поїздки та інше.

Так, для підтвердження місця проживання дитини з метою тимчасового виїзду з дитиною за кордон один із батьків може звернутися до служби в справах дітей за місцем проживання дитини. На практиці така процедура може зайняти до 1 місяця. Зазначене рішення/розпорядження може бути використано для виїзду дитини за кордон лише протягом 1 року. Пізніше таке рішення/розпорядження можна отримати повторно.

Другий можливий варіант – звернутися до суду з позовом про визначення місця проживання дитини з одним із батьків. Таке рішення суду діє без обмеження строку. У такому випадку для підтвердження місця проживання дитини з метою виїзду за межі України не потрібно буде повторно звертатися до суду або служби в справах дітей.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860