Пояснення статті 35 житлового кодексу

Двох кімнатна квартира, жила площа 25.1 м.кв. приватизована в 2000р. Пятьма особами на праві спільної (сумісної) власності в рівних долях. Відчужена 2017р. Пятьма власниками. З них : подружжя, двоє їхніх дорослих дітей різної статі 22 і 19 років, та ще одна особа. Питання: чи має право подружжя стати на квартирний облік за міцем роботи одного з подружжя?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Визнають особами, які потребують поліпшення житлових умов: забезпечені жилою площею нижче за рівень, що визначений, які проживають в одній кімнаті по дві і більше сім’ї, незалежно від родинних відносин, або особи різної статі, старші за 9 років, крім подружжя (в тому числі якщо займане ними жиле приміщення складається більш як з однієї кімнати).

Встати на облік,можливо:

1) По місцю проживання – виконавчий комітет органу місцевого самоврядування при участі громадської комісії з житлових питань, яка створюється при такому виконавчому комітетові;

2) По місцю роботи – за загальним рішенням адміністрації підприємства, установи, організації або органу кооперативної або іншої громадської організації і відповідного профспілкового комітету. При цьому беруться до уваги рекомендації трудового колективу. Рішення про встановлення на облік громадянина, як такого, що потребує покращення житлових умов затверджує виконавчий комітет місцевої ради.

Тому, беручи до уваги, що існуюча норма житлової площі в Україні складає 13,65 кв.м. на одну особу (ст. 47 Житловий кодекс), а відповідно до ст. 42 Житлового кодексу - жилі приміщення надаються тільки громадянам, які перебувають на обліку потребуючих поліпшення житлових умов, то один із подружжя має право стати на облік.

Зв'язатися з юристом
Щербина Віра Миколаївна, місто Київ
Телефон:0939493474
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації на електронній пошті чи по телефону за домовленістю від 50 грн до 200 грн. в залежності від складності питання.
Написання процесуальних документів, заяв, скарг, договорів - ціна договірна.
Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта ПриватБанк 4149 4393 9471 9862



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860