Доступ потерпілого по кримінальній справі до банківської таємниці

Скажіть будьласка. Я являюсь постраждалою стороною у кримінальному процесі. Звернулась до НБУ , щоб мені дали дозвіл або безпосередньо дали вказівку на розкриття персональних данних особи-шахрая проти якої попушено кримінальну справу. Чи правомірно НБУ відмовив мені як потерпілій у наданні персональних данних шахрая, оскільки слідчий запевнив мене, що я як постраждала маю 100 відсоткове право звернутись до НБУ і отримати доступ до необхідної інформації в рамках кримінального провадження. Дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Відмовили вам правомірно. Таку інформацію повинен отримувати слідчий в рамках провадження, а не відсилати вас із завідомо неналежним запитом до НБУ. Просто не хоче пан слідчий працювати.

В самій відповіді вам вказали , що порядок розкриття банківської таємниці регламентований ст.62 ЗУ " Про банки і банківську діяльність".

П.3 ч.1 ст. 62 Закону регламентує -Інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками :

- органам прокуратури України, Служби безпеки України, Державному бюро розслідувань, Національної поліції, Національному антикорупційному бюро України, Антимонопольного комітету України - на їх письмову вимогу стосовно операцій за рахунками конкретної юридичної особи або фізичної особи - суб'єкта підприємницької діяльності за конкретний проміжок часу;

В наш час досудове слідство треба уважно моніторити та підганяти копняками.

Зв'язатися з юристом
Юридична фірма "Січ", місто Київ
Телефон:0990550842
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: За домовленістю.
Щиро подякувати : карта Приват 5168 7422 3680 5408 Коркунов Денис Володимирович

Дякую. Але зверніть будь-ласка на аб.2 ст 32 Конституції України, де сказано ....в інтересах прав людини.... та ст 8 Найвища юридична сила. Так що окрім скарги на слідчого я все ж таки буду вдруге звертатись до НБУ про надання інформації мені як потерпілій, що дозволено Першим та Другим розділом Конституції України. Підкреслю для Вас, що для слідчого це обов'язок, для мене це право. 21, 22, 24 статті Конституції України.

28.10.2018 в 08:09:36 відповідь для Світлана

))) Якщо ви так добре розбираєтеся в юриспруденції, навіщо звертаєтеся на сайті до цих неосвічених юристів...

До речі, згідно із ЗУ "Про звернення громадян" з одним і тим же питання про один і той же предмет в той самий орган не звертаються.

Зв'язатися з юристом
Юридична фірма "Січ", місто Київ
Телефон:0990550842
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: За домовленістю.
Щиро подякувати : карта Приват 5168 7422 3680 5408 Коркунов Денис Володимирович

Я до Вас звернулася як до колеги. Одній людині важко прийняти рішення, роздерають певні сумніви, не просто так при державних органах завжди існували радники та знатоки. От і я звернулась до Вас за профессійною порадою. Одна голова хорошо, а дві ще краще. По- друге Ви мене просвіщаєте, а я Вас просвіщаю. Я знаю, що звертаються до вищого керівництва стільки разів скільки доведеться, але за усталеним правилом не більше двох разів: перше- попередження, на друге - звільнення. Загальне звичаєве правило. По-трете, це до органів суду не дозволено двічі звертатись по одному і тому ж питанню, хоча особисто я з цим не погоджуюсь. Тому потрібно бути дуже розумним адвокатом, щоб спромогтися знайти зачепку на звернення по вирішенню одного і того питання до суду кілька разів. Дякую. Приємно було з Вами поспілкуватись. Нехай щастить Вам у житті і береже Вас Бог.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]