ТОВ РЕЄСТРАЦІЯ ДИРЕКЦІЇ

У нашому ТОВ є директор але ми хочемо назначати дирекцію а саме генерального директора та комерційного директора. Ми пропишемо це в статуті, але питання в тому чи треба реєструвати всю дирекцію чи тільки генерального директора достатньо?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Вимоги ст. 62 ЗУ "Про господарські товариства" є імперативними для ТОВ. Ніяка "творчість" в назві виконавчого органу не проходить, бо в результаті можуть визнати ці пункти статуту недійсними.
Ось свіженьке рішення, з печі, де суд визнав пункти статуту, що стосувалися одноосібного виконавчого органу Генерального директора недійсними Таким чином враховуючи, що спірними положеннями статуту порушуються права на управління товариством, в тому числі право створити законний виконавчий орган товариства, право обрати виконавчий орган товариства та право бути обраним до такого виконавчого органу товариства, а також беручи до уваги, що вказані положення Статуту унеможливлюють обрання директора товариства в розумінні ст. 62 Закону України «Про господарські товариства», суд дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення позову в частині визнання положень пункту 10.1, пункту 10.4, пункту 10.6, першого речення пункту 10.3.: «Генеральний директор Товариства діє на підставі даного статуту.», статуту Товариства з обмеженою відповідальністю «Проектний інститут «Спецавтоматика» недійсними.Формально отказывать не имеют права, поскольку по процедуре Вы вносите изменения, которые сами по себе ничему не противоречат. С другой стороны, если в Вашем решении написано "утвердить устав в новой редакции", то формально они имеют право отказать, т.к. новый устав будет противоречить закону (во всяком случае, в их версии). С третей стороны, если Вы напишите в решении только "утвердить изменения в устав в пункте таком-то", но не напишите "утвердить новую редакцию устава", то формально регистратор может не принять устав, ссылаясь на то, что он не имеет легитимности. А внести изменения в часть устава, подав это отдельным документом - закон не позволяет. Вот такое хитросплетение. Проект закону про ТОВ - Назвою одноосібного виконавчого органу є «директор», якщо статутом не передбачена інша назва.. От Статутом вона і передбачена - Генеральний директор. статті 62: "Дирекція (директор) діє від імені товариства в межах, встановлених даним Законом та установчими документами." Тому вказана Вами норма закону лише деталізує статус членів дирекції. Дирекцію очолює генеральний директор" . Но это тогда, когда дирекция создана.
Но разве есть запрет назвать руководителя коллегиального органа иначе: Директор, Исполнительный директор и т.д. ? А ведь это имеет место сплошь и рядом.
А если единоличный - то исключительно "Директор" ? Тоже нет. Посмотрите уставы ООО-шек и увидите множество вариантов.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Реєструйте підписантів, а інших не обов'язково. Дивлячись, які повноваження для нихпропишете в статуті в розділі "Органи управління".

Зв'язатися з юристом
Юридична фірма "Січ", місто Київ
Телефон:0990550842
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: За домовленістю.
Щиро подякувати : карта Приват 5168 7422 3680 5408 Коркунов Денис Володимирович



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]