Розірвання шлюбу

Доброго дня! Маю запитання: позивач відправила позовну заяву про розірвання шлюбу до суду, вказавши, що її чоловік в 2016 році був засуджений, але на даний час перебуває в СІЗО. Суд, отрииавши вказану заяву, повернув її, вказавши, що вказана зава повинна розглядатися в порядку окремого провадження. Слідуючи думці суду, позивач направила заяву про розірвання шлюбу в порядку окремого провадження. Вказана заява потрапила до іншого судді, котрий також повернув її, вказавши, що дана заява повинна розглядатися загального позовного проваддення. Слідуючи думці вказаного судді, позивачка направила позовну заяву про розірвання шлюбу в порядку загального провадження. Однак, вказана позовна заява потрапила до першого судді, котрий виніс ухвалу про повернення позовної заяви для направлення її в порядку окремого провадження. Як нам бути в даній ситуації ????

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня.

Суди здійснюють правосуддя самостійно на основі Конституції і законів України, забезпечуючи при цьому верховенство права.

Відповідно до статті 107 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" ви маєте право на звернення з дисциплінарною скаргою щодо обох! суддів.

Вища рада правосуддя знаходиться за адресою:

04050, м. Київ, вул. Студентська, 12а.

Ви йдете до адвоката, складаєте відповідну скаргу, на обох суддів. Ви не повинні розбиратися, хто з них прав, хто ні. Через їх явну невідповідність займаним посадам, ви позбавлені свого права на вирішення власних інтересів.

Тому з даними суддями повинні розбиратися більш кваліфіковані люди.

Не затягуйте зі скаргою.

Зв'язатися з юристом
Щербина Віра Миколаївна, місто Київ
Телефон:0939493474
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації на електронній пошті чи по телефону за домовленістю від 50 грн до 200 грн. в залежності від складності питання.
Написання процесуальних документів, заяв, скарг, договорів - ціна договірна.
Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта ПриватБанк 4149 4393 9471 9862

Важко щось сказати не дивившись позов, але предявлення позову у порядку окремого провадження відповідає положенням ЦПК України. Окрім оскарження дій суддів може варто підготувати зяву про розірвання шлюбу у порядку окремого провадження і подати до суду, а якщо буде відмова у прийнятті - оскаржити ухвалу про повернення шляхлом подання апеляційної скарги.

Зв'язатися з юристом
Ржанов Олексій Дмитрович, місто Київ
Телефон:097 348 88 88
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]