заміна потерпілого

Як оформити заяву на замну потерпілого в кримінальному провадженні, яке було передано до суду, але слухання ще не відбулося, якщо потерпілий помер

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Відповідно до ст. 55 Кримінально - процесуального кодексу України п. 6.

Якщо внаслідок кримінального правопорушення настала смерть особи або особа перебуває у стані, який унеможливлює подання нею відповідної заяви, положення частин першої - третьої цієї статті поширюються на близьких родичів чи членів сім'ї такої особи. Потерпілим визнається одна особа з числа близьких родичів чи членів сім'ї, яка подала заяву про залучення її до провадження як потерпілого, а за відповідним клопотанням - потерпілими може бути визнано кілька осіб.

Близькі родичі та члени сім'ї — чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, рідний брат, рідна сестра, дід, баба, прадід, прабаба, внук, внучка, правнук, правнучка, усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник, а також особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом і мають взаємні права та обов'язки, у тому числі особи, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі. (стаття 3 КПК).

Смерть має перебувати у безпосердньому причинному звязку із вчиненням кримінального правопорушення. Якщо особа якій заподіяно шкоду померла після вчинення кримінального правопорушення, але з інших причин( нещасний випадок, хвороба, самогубство і т.д.) тоді її близькі родичі чи члени її сімї не мають права на визнання їх потерпілими.

Зв'язатися з юристом
Левченко Оксана Сергіївна, місто Вінниця
Телефон:+380638665952
E-mail:[email protected]
ICQ:Вайбер +380638665952
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультація 180 грн.

Достатньо й усноi заяви в судi чи прокурору

Зв'язатися з юристом
Наталія Вікторівна, місто Львів
Телефон:981099295
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Вартість послуг: особисті консультації здійснюються на платній основі, оплата - від 500 грн (в залежності від складності питання).
Написання процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за консультацію можлливо шляхом переказу на
карту Приват Банку



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860