Голосування

Доброго дня, раніше я була прописана в іншому місті, тепер купивши квартиру відповідно місце прописки та саме місто змінилось. Куди мені треба внести данні чи сходити щоб я могла голосувати за новим місцем прописки?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Никуда ходить не надо, за вас все сделают соответствующие ( паспортные, миграционные) службы.

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ

Вас внесут в списки по месту прописки

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Відповідно до частини 2 статті 8 Закону України «Про Державний реєстр виборців» (далі - Закон) виборчою адресою виборця є адреса, за якою зареєстровано його місце проживання відповідно до Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні».

Однією з основних засад ведення Державного реєстру виборців (далі - Реєстр) є поновлювальність відомостей. Поновлювальність відомостей Реєстру означає періодичну або ініціативну актуалізацію бази даних Реєстру (внесення чи знищення записів, зміну чи уточнення персональних даних Реєстру) у строки та в порядку, що встановлені цим Законом (ч.ч. 1,9 ст. 3 Закону).

Документи можуть бути подані до відповідного органу ведення Реєстру в порядку: 1) звернення особи за власною ініціативою; 2) періодичного поновлення персональних даних Реєстру; 3) уточнення персональних даних Реєстру (ст. 18 Закону).

Органи ведення Реєстру здійснюють щомісяця поновлення бази даних Реєстру. Поновлення бази даних Реєстру здійснюється на підставі відомостей, зазначених у частинах третій - дванадцятій та шістнадцятій цієї статті. Передбачені цією статтею відомості подаються щомісяця до 5 числа відповідному органу ведення Реєстру або розпоряднику Реєстру згідно із цією статтею. Уповноважена посадова особа органу реєстрації подає відомості про: 1) громадян України, зареєстрованих за місцем проживання у відповідній адміністративно-територіальній одиниці, яким протягом наступного місяця виповниться 18 років; 2) виборців, які протягом попереднього місяця зареєстрували своє місце проживання у відповідній адміністративно-територіальній одиниці; 3) виборців, які протягом попереднього місяця зняті з реєстрації за місцем проживання у відповідній адміністративно-територіальній одиниці (ч.ч. 1,2,12 ст. 22 Закону).

Фактично в результаті зміни місця реєстрації, повинна змінюватися відповідно і виборча адреса (ці два інститути ототожнюються Законом). Ці дії вчиняються незалежно від Ваших дій органами Державного реєстру виборців за поданими органами реєстрації відомостями в порядку, визначеному Законом.

Водночас Ви, як виборець, не позбавлені права звернутися самостійно до органів Державного реєстру виборців із проханням внести зміни до Ваших даних (ст. 20 Закону) та/або отримати інформацію про Ваші особисті дані (ст. 21 Закону).

Зв'язатися з юристом
Селецький Олександр, місто Харків
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Заплатити за консультацію Ви можете на картку ПриватБанку 4731 1856 1221 1786.
Зв'язатися зі мною Ви можете через мою електронну пошту.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]