Військові збори

13.09.2018

Добрий день. Моєму чоловіку військовий комісар дзвонив по телефону і говорив з'явитися на військові збори. Скажіть, що буде якщо не з'явитися?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня шановна Юлія.

Передбачена відповідальність за частиною 2 ст. 337 Кримінального кодексу, «ухилення військовозобов’язаного від навчальних (чи перевірних) або спеціальних зборів — карається штрафом до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців».

Але є причини неприбуття чи несвоєчасного прибуття військовозобов’язаного до військового комісаріату для призову на збори можуть визнаватися поважними.

Перелік таких поважних причин конкретно встановлений Постановою Кабінету Міністрів України вiд 28.07.2010 № 673. При цьому поважними причинами визнаються:

  • смерть близького родича призваної особи, або близького родича дружини (чоловіка) призваної особи, яка сталася пізніше ніж за сім діб до дати початку зборів. При цьому до близьких родичів відносяться: батьки, дружина, дитина, рідні брат, сестра, дід, баба;
  • хвороба або необхідність догляду за хворою дружиною (чоловіком), дитиною, а також батьками своїми чи дружины (чоловіка), які проживають разом із військовозобов’язаним, у разі неможливості догляду за хворим іншим близьким родичем;
  • перебування під слідством, а також застосування до військовозобов’язаного адміністративного або кримінального покарання, яке робить неможливим його прибуття;
  • потрапляння під вплив надзвичайної ситуації, яка виникла під час призову на збори і стала перешкодою своєчасному прибуттю;
  • складання державних іспитів у вищих навчальних закладах.

До цього слід додати, що всі зазначені поважні причини мають бути підтверджені відповідними документами.

З повагою, Яна Сергіївна

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912

Пока не вручена повестка для прибытия в военкомат под роспись, все телефонные разговоры ни стоят ни гроша. Телефонный разговор к делу не пришьешь. Так что кроме "мозгового штурма" ничего не будет.

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]