В ідстрочка від строкової служби

Підкажіть будь ласка, чи мають мене брати до армії, якщо в мене тато помер, а мама пенсіонер. І, ще я доглядаю за бабусею пенсіонеркою

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня шановний Олександр Анатолійович.

Підстави для надання відстрочки від призову на строкову військову службу та порядок застосування такої відстрочки передбачено ст.17 Закону України “Про військовий обов’язок та військову службу.

. Відстрочка від призову на строкову військову службу за сімейними обставинами за їх бажанням надається призовникам, які мають:

1) непрацездатних батька і матір чи одинокого непрацездатного батька (одиноку непрацездатну матір) або непрацездатних осіб, під опікою, піклуванням чи на утриманні яких перебував призовник, або осіб, над якими призовник здійснює опіку чи піклування, якщо вони не мають інших працездатних осіб – громадян України, зобов’язаних відповідно до законодавства їх утримувати. Непрацездатність зазначених осіб визначається в порядку, встановленому законодавством;

Непрацездатність – це стан здоров’я (функцій організму) людини, обумовлений захворюванням, травмою тощо, який унеможливлює виконання роботи визначеного обсягу, професії без шкоди для здоров’я.

Повна втрата працездатності визначається як настання пенсійного віку (старість). Пенсійний вік в Україні становить 55 років для жінок та 60 років для чоловіків (стаття 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»).

Відтак в даному випадку документами, що підтверджують непрацездатність будуть або пенсійне посвідчення, або довідка МСЕК про встановлення інвалідності.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912

Дуже Вам, дякую. І ще одне запитання, а у воєнкомат потрібно нести якісь документи для підтвердження?

Документы нести надо конечно, уход за бабушкой вряд ли сыграет свою решающую роль, основное что даст вам право на ОТСРОЧКУ от призыва наличие нетрудоспособной одинокой матери. Для подтверждения этого необходимо представить копии св-в о смерти отца, св-во о рождении матери и ее пенсионное удостоверение, св-во о браке. Так вас "дотянут" до 27 - летнего возраста а затем на основании пункта 1 статьи 18 ЗУ ВОиВС зачислят в запас. Но вы все равно остаетесь военнообязанным, Олександр.

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ

А в них можуть бути причини, щоб відмовити мені у відстрочці?



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]