Правопорушення власника земельної ділянки

Добро дня. Прошу Вашої допомоги у вирішенні, як виявилося фінансово дорогостоячої і за часом тривалої та взагалі невиправданої дуже складної ситуації.

Питання наступного характеру:

Згідно договору купівлі-продажу від 27.07.2005р. я придбала земельну ділянку, розміщену на території Ювілейної селищної Ради Дніпропетровського району Дніпропетровської області, садове товариство «Мечта».

15.05.2007р. я отримала державний акт про право власності на земельну ділянку, яка розташована на території Індустріального району м. Дніпропетровська садове товариство «Мечта».

03.07.2008р. відповідно до Постанови ВРУ від 11.07.01 № 2641-ІІІ, рішення Дніпропетровської міської ради від 30.11.05 №54/31 «Про встановлення в натурі межі м. Дніпропетровська» Садове товариство «Мечта» з смт. Ювілейне Дніпропетровського району – виключили і перенесли в межі м. Дніпропетровська із зміною назви (перереєстрація юридичної особи) – обслуговуючий кооператив Садівниче товариство «Мечта-1» м. Дніпропетровськ, вул. Байкальська, 2М.

10.11.2009р. Садівниче товариство «Мечта-1» отримало оновлене Свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи (зі змінами про місцезнаходження юридичної особи).

09.10.2015р. я звернулася до ЦНАП Дніпропетровської міської ради і отримала Витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку зі старою назвою «Мечта».

28.10.2015р. я звернулася до державного реєстратора Головного регіонального управління юстиції Дніпропетровській області із заявою для проведення державної реєстрації права власності на земельну ділянку «Мечта-1».

04.11.2015р. у видачі документації мені було відмовлено і було винесено рішення про зупинення розгляду заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень у зв’язку з: не подані усі необхідні документи, а саме: витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку (було надано Витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку зі старою назвою «Мечта»).

14.08.2018р. я звернулася у відділ м. Дніпро Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області за адресою: вул. Січеславська Набережна, 29-А кім. 407, де мені відмовили у прийнятті заяви/документів на внесення змін до Держземкадастру і порадили звернутися до землевпорядної організації для виготовлення нової техдокументації.

Але зміна організаційно-правової форми або назва підприємства жодним чином не впливає на реалізацію законних прав власника або користувача земельної ділянки. Законом від 23.03.2017р. № 1983-VIII внесено зміни до деяких законодавчих актів України щодо підвищення рівня корпоративного управління. Ст. 32 Закону від 07.07.11р. №3613-VI «Про Державний земельний кадастр» доповнена пунктом, згідно з яким зміна найменування у зв’язку із зміною типу або перетворенням підприємства не є підставою для відмови у внесенні відомостей до ДЗК. Це також стосується держреєстрації земельної ділянки, внесення змін до Поземельної книги, реєстрації обмеження у використанні земель та надання відомостей з ДЗК (ст. 24, 26, 28, 38 Закону № 3613). Тож тепер відмовляти із цих підстав прямо заборонено. Тож, виникає питання на яких правових нормах мені було відмовлено?

Поясніть, будь ласка, чи можливо внести зміни до техдокументіції, згідно завірених копій документів, які мені надано Головою Садівничого товариства, щодо зміни назви юридичної особи (Свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи зі змінами; Статут садівничого товариства; рішення міської ради про встановлення в натурі (на місцевості) межі м. Дніпропетровська; лист до Управління економіки Дніпропетровської районної Державної адміністрації Дніпропетровської області від 03.07.2008р. з проханням внести зміни до Словника іменованих об’єктів) і до кого з даним випадком треба звертатися? Або, на яких законних підставах потрібно виготовляти нову техдокументацію?

Та чи можливо при виготовленні/виготовленні нової техдокументації згідно ст. 67 ЗУ «Про землеустрій» здійснити фінансування робіт із землеустрою (підготовка документації із землеустрою щодо визначення та встановлення в натурі (на місцевості) державного кордону України) за рахунок коштів Державного бюджету України або місцевих бюджетів?

Заздалегідь щиро дякую, за детальну відповідь.

З повагою, Ігнатенко В.М.

29.08.2018р.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Вам потрібно написати письмове звернення рекомендованим листом з повідомленням про вручення на імя керівника Садівничого товариства Мечта - 1 з вимогою надати Вам письмову відповідь стосовно зміни юридичної адреси ( Садове товариство «Мечта» з смт. Ювілейне Дніпропетровського району – виключили і перенесли в межі м. Дніпропетровська) та зміни найменування Садового товариства. Після отримання відповіді внести ці зміни до відомостей про земельнку ділянку в Державному земельному кадастрі відомостей (змін до них) про земельну ділянку, та отримати Витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку направивши необхідні документи цінним листом з повідомленням про вручення. Після отримання Витягу з Земельного кадастру Внести зміни до державного реєстру прав на нерухоме майно подавши

заяву про внесення змін до запису Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Зв'язатися з юристом
Левченко Оксана Сергіївна, місто Вінниця
Телефон:+380638665952
E-mail:[email protected]
ICQ:Вайбер +380638665952
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультація 180 грн.

Доброго дня. Щиро дякую за прискорену відповідь. Адже, я вже зверталася 14.08.2018р. до відділу у м. Дніпро Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області зв адресю: вул . Січеславька Набережна, 29-А кім. 407, де мні вже в усній формі відмовили. Можливо я заерталась не за адресою? Чи необхідно до переліку документів, які я відправлю до Державного земельного кадастру додати ксерокопію мого паспорту і ІНН та договір купівлі-подажу дачного будинку, розташованого на території земельної ділянки? Та чи потрібно весь цей пакет документів завіряти у нотаріуса? Дякую за порозуміння.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]