Доброго дня! Скажіть, будь ласка, чи правомірно мене звільнили з роботи (я викладач ВНЗ) за порушення Кодексу корпоративної культури?

Доброго дня! Скажіть, будь ласка, чи правомірно мене звільнили з роботи (я викладач ВНЗ, кандидат наук, доцент, 12 років стажу і роботи у колективі, який мене "викатив") за порушення Кодексу корпоративної культури? Кодекс - внутрішній документ організації. У ньому є положення у разі порушення: принесення публічних пробачень, публічний осуд, клопотання колективу щодо звільнення викладача. Вони мене звільнили - точніше сказали, що звільнення за статтею тобі, і я тихенько написала заяву. Чи передбачає Трудовий кодекс України звільнення викладача за неетичне поводження у колективі стосовно колег та неетичне висловлювання стосовно їхньої зовнішності?

Я написала у соцмережі ВКонтакте на своїй сторінці про колег, що я про кого думаю (але не виставляла це для публічного прочитання, бо я ж не дура, бо всі зможуть прочитати тоді. Я відкрила свою сторінку лише одній колезі, яку вважала подругою зі шкільних років. Там були такі налаштування ВКонтакте, що можна відкрити сторінку лише окремому другу і ніхто більше читати не зможе. Я її знала багато років і чомусь довіряла. Окрім неї ніхто прочитати мої думки про колег не міг, що той - страшний ботанік-очкарик, а та - страшна кугутка без косметики та немодно одягається, а у тієї - чоловік страшний лапоухий, і у тієї теж чоловік страшний пузатий мордатий, а ту можна за швабру ховати вже. І так людей до 10 зачепила та їхніх чоловіків. Мене задівали словами, що я досі самотня, що я - не усі і т.д. Знаєте жінок.

І ось я внаслідок свого внутрішнього болю написала, щоб вона одна прочитала, що я про кого думаю. Такі в мене таракани були в голові, що вона прочитає, посміється і все, може їм розкаже, щоб вони не думали, що вони такі гарні та успішні насправді. А вона мене ЗРАДИЛА. Вона усім дала почитати на своїй сторінці, зробили скріншот і підло попросивши знайомих студентів пароль від їхньої електронної скриньки переслали з неї на скриньку кафедри, начебто це студенти прочитали на моїй сторінці та вислали. Хоча бачити могла лише вона одна - дочка начальника, яку я знала зі школи. І я у ній помилилася.

Вони все підвели під те, що це прислали студенти на кафедру, і звільнили за порушення Кодексу корпоративної культури мене - викладача з багаторічним стажем та досвідом - звільнили з ВНЗ - красиву, модну, із гарним професійним рівнем і розумну... Колектив "викатив мене" через Кодекс корпоративної культури. Чи правомірно це? Чи могли бути вибачення,осуд, виговір? Мені зламали кар'єру. Я роки плачу. Так підло мене підставили та сожрали. Я ж не думала, що вона у такий формат все це розгорне. Думала, прочитає, посміється - і все.

Потім після звільнення через роки я деяким на телефони писала смс-ки про свій біль, що вони радіють, що зламали мені кар'єру, що вони такі підлі, що це все через ту уродку в колективі, яку вона начебто захистила від моїх колкостей, що вона не краситься та погано вдягається, що вона некрасива.

І потім вони стали мені погрожувати, що роздрукували смс-ки та готують заяву до поліціїї. Жах просто. Про суд казали мені. Що начебто поступили по-доброму, давши тихо піти з колективу. Але це ж моя кар'єра, моя професійна лінія, усе моє життя з 1-го курсу студентських років. Я у такому кошмарі після усього. Причому той ботанік і та методистка страшна без косметики та немодним стилем та їхні страшні чоловіки? А як моя кар'єра і усе моє життя і ті люди, які лдя мене багато значили та яких я не чіпала? Мені заздрили: красива, модна, успішна. Це ж жінки.

Дякую за відповідь.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Уважаемая Светлана ! Если говорить лишь о фактах, ваше увольнение в "правовом поле", так как заявление на увольнение вы написали собственноручно. Скорее всего по собственному желанию. Что касается увольнения по статье, действительно есть такая статья : пункт 3 статьи 41 КЗоТ. Звучит так: совершение работником, выполняющим воспитательные функции , аморального проступка, несовместимым с продолжением данной работы. Да, ваша так называемая "коллега" по отношению к вам поступила крайне плохо. Она виновна в вашей сегодняшней ситуации.

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]