Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

як оплачується робота викладача під час вимушених канікул (в данному разі карантину)?

Для отримання відпустки без збереження заробітної плати працівнику слід написати заяву про її надання, а роботодавцю видати відповідний наказ. Працівник у заяві на ім'я роботодавця про надання зазначеної відпустки має зазначити причини, що спричинили потребу в такій відпустці.

Водночас зважайте, таку відпустку надають не з ініціативи роботодавця, а виключно з ініціативи працівника.

Зі свого боку, ГУ Держпраці у Чернівецькій області наголосило, що примусове відправлення працівників у відпустки без збереження зарплати - грубе порушенням законодавства про працю. Такий же висновок свого часу озвучувало Мінсоцполітики у листі від 19.09.2013 р. № 416/13/116-13.

Як правило, такі випадки виявляються під час перевірок територіальними органами Держпраці. Тож працівники, яких примушують іти в неоплачувану відпустку, можуть звернутися до цього органу за захистом своїх трудових прав. Проте факт порушення посадова особа Держпраці має перевірити на місці.

Звісно, роботодавець може надати працівнику відпустку без збереження заробітної плати в період карантину і з інших підстав - за сімейними обставинами та з інших причин. Однак в такому випадку слід урахувати, що працівнику може надаватися відпустка без збереження заробітної плати на термін, обумовлений угодою між працівником та власником або уповноваженим ним органом, але не більше 15 календарних днів на рік (ст. 26 Закону № 504).

Зв'язатися з юристом
Михайло
Телефон:097 46 66 619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Обговорюється індивідуально



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40