Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня. Чи мають право не дозволяти дитині навчатись в школі без прививок. Чому требують прививки. Якщо я піклун і відповідаю за дитину.

з 1 вересня нещеплених проти кору дітей не прийматимуть в дошкільні навчальні заклади, а не у школи. Адже не приймати дітей до школи освітяни не мають права.“Прийом дітей до виховних, навчальних, оздоровчих та інших дитячих закладів проводиться за наявності відповідної довідки закладу охорони здоров’я, в якому дитина перебуває під медичним наглядом. Довідка видається на підставі даних медичного огляду дитини, якщо відсутні медичні протипоказання для її перебування у цьому закладі, а також якщо їй проведено профілактичні щеплення згідно з календарем щеплень і вона не перебувала в контакті з хворими на інфекційні хвороби або бактеріоносіями.

Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється“.

Як бачимо, правило, згідно з яким без профілактичних щеплень дитина не допускається до дитячих закладів, встановлено законом. Ця норма імперативна. Для її реалізації немає потреби в тому, щоб влада на місцях видавала якісь додаткові рішення , недопуск дитини до навчання в такому випадку не буде порушенням її конституційних прав на освіту, оскільки в статті 3 Конституції зазначено: “Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю“.Отже, держава, встановивши правило про те, що без щеплень дитина не може бути допущеною до занять, реалізує свій обов’язок щодо забезпечення безпеки життя і здоров’я не тільки всіх учнів і працівників школи або дитячого садка, а й захищає таким чином саму нещеплену дитину“Окрім того, у частині 3 статті 53 закону “Про освіту” йдеться, що здобувачі освіти зобов’язані “відповідально та дбайливо ставитися до власного здоров’я, здоров’я оточуючих, довкілля”.

Як бачимо, норми Конституції України необхідно ретельно аналізувати і застосовувати системно, не висмикуючи тільки ті, які подобаються і зручні.Будьмо послідовними і не будемо забувати, що право однієї особи на освіту закінчується там, де починається право колективу на забезпечення безпеки життя і здоров’я“Київська міська держадміністрація вирішила заборонити на три тижні відвідувати школу дітям без щеплення від кору. А перед тим міська вдала Одеси ухвалила рішення про недопуск до навчання нещеплених від кору дітей.Подібні рішення можуть слугувати лише для привернення уваги громадськості до проблеми захворювання на кір.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (096)-109-76-08
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 2
Телефон: +38 (098) 414-65-40