Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Банк, в зв'язку з ліквідацією, передав мої персональні дані із зазначенням П.І.Б, моєї адреси, моїх телефонів, даних мого кредитного договору, розміру заборгованості і таке інше іншому банку без моєї згоди

Доброго дня, Сергій. Кредитор ( в даному разі банк) має право передати право вимоги іншому кредитору, якщо в договорі не вказана заборона на передачу права вимоги кредиту (ст. 516 ЦКУ):

1. Заміна кредитора у зобов'язанні здійснюється без згоди боржника, якщо інше не встановлено договором або законом.

2. Якщо боржник не був письмово повідомлений про заміну кредитора у зобов'язанні, новий кредитор несе ризик настання несприятливих для нього наслідків. У цьому разі виконання боржником свого обов'язку первісному кредиторові є належним виконанням.

А це означає, що банк має право "продати" ваш кредит іншій фінсовій установі без вашої згоди, якщо інше не встановлено в договорі. Отже в такому випадку передаються не тільки ваші персональні дані, а й право вимоги виплати кредиту тепер є у іншого банка. Але новий кредитор об"язково повинен повідомити вас про зміну кредитора. Ви маєте право не платити кредит доки новий кредитор не покаже вам докази того, що до нього перейшло право вимоги кредиту (ст. 517 ЦКУ):

1. Первісний кредитор у зобов'язанні повинен передати новому кредиторові документи, які засвідчують права, що передаються, та інформацію, яка є важливою для їх здійснення.

2. Боржник має право не виконувати свого обов'язку новому кредиторові до надання боржникові доказів переходу до нового кредитора прав у зобов'язанні.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 4
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: +38 (096)-109-76-08


Ответы юристовОтветы юристов