Стаття 335. Ухилення від призову на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, ККУ

11.01.2017

Доброго дня! 6 січня 2017 року вийшла Нова редакція закону «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України стосовно вдосконалення порядку проходження воєнної служби», згідно якої примусово будуть призивати на в\службу офіцерів запасу. Я в свій час служив в армії, був старшим лейтенантом,потім мене звільнили за систематичне невиконання умов контракту( невихід на роботу без поважних причин). Я забив на службу, розчарувався. Служити знову тим більше не збираюсь. Поки служив то був в зоні АТО, маю посвідчення УБД. В новій редакції цього закону сказано, що буде відбір з морально-діловими, професійними якостями і станом здоров'я. Що мені грозить за відмову у проходженні служби??? Або якщо принесуть повістку, а я не буду з'являтися у військкомат??? Якщо навіть буде суд, то чи дадуть 3 роки позбавлення волі чи може умовно????? Роз' ясніть будь ласка

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечора, Володимир. Якщо вас призовуть та ви будете ухилятись від служби, то дійсно може наступати кримінальна відповідальність по ст.335 КК. Але! Кримінальна відповідальність передбачена не за неявку у військомат, а за не явку на військові збори. І зазвичай, якщо раніше особа не притягувалась до кримінальної відповідальності суд виносе вирок про умовний строк.

Нез'явлення військовозобов'язаного або призовника до військового комісаріату без поважних причин не для відправлення у військову частину у зв'язку з призовом на строкову військову службу, а за іншим викликом тягне адміністративну відповідальність за ст. 210 КАП. За цією ж статтею військовозобов'язаний або призовник несуть відповідальність за ухилення від подання до військового комісаріату відомостей про зміну місця проживання, освіти, місця роботи, посади, навіть якщо це вчинено ними з метою ухилення в майбутньому від призову на військову службу (адже готування до вчинення злочину, передбаченого ст. 335, не тягне кримінальної відповідальності).

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]