Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Добрый день! Если можно напишите какие права и обязанности имеет участковый полицейский? Имеет ли он право запретить человеку торговать в неположенном месте или конфисковать товар? И если имеет то каким

В новій Інструкції з організації діяльності дільничних офіцерів поліції, затвердженій наказом МВС від 28.07.2017 (http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z1041-17), вказані їх завдання, напрями діяльності, права та напрями роботи. По боротьбі із неправомірною торгівлею працюють уповноважені на те поліцейські. Дільничий має право затримувати підозрюваного у вчиненні адміністративного правопорушення, доставляти його до поліції та здійснювати провадження по адмінпорушенню. Той, хто здійснює провадження по адмінпроступку, має право конфісковувати товар-предмет порушення. За ст. 160 кодексу про адмінпроступки, торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях-тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої. Торгівля з рук у невстановлених місцях промисловими товарами-тягне за собою накладення штрафу від шести до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі. Справи про це адмінпорушення розглядають судді районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судів. Протокол про цей адмінпроступок складають уповноважені на те посадові особи поліції, також-посадові особи, уповноважені на те виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад, ще-член громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону. Якщо в даний час дільничі уповноважені працювати по адмінпроступках, передбачених ст. 160 КпАП, то вони мають право здійснювати описані Вами дії, якщо не уповноважені-то ні.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]