Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня!! Чи потрібно приватному акціонерному товариству проводити аудиторську перевірку за 2016 рік? Дякую

Доброго дня пані Наталія.

Відповідно до ст.8 Закону «Про аудиторську діяльність» зазначено, що п роведення аудиту є обов'язковим для:


1) підтвердження достовірності та повноти річної фінансової звітності та консолідованої фінансової звітності публічних акціонерних т овариств, підприємств - емітентів облігацій, професійних учасників ринку цінних паперів, фінансових установ та інших суб'єктів господарювання, звітність яких відповідно до законодавства України підлягає офіційному оприлюдненню, за винятком установ і організацій, що повністю утримуються за рахунок державного бюджету .

Тобто обов’язковим є проведення аудиту щодо річної фінансової звітності, яка підлягає офіційному оприлюдненню.

Згідно ч.4 ст. 14 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність» Публічні акціонерні товариства, підприємства-емітенти іпотечних облігацій, іпотечних сертифікатів, облігацій підприємств і сертифікатів фондів операцій з нерухомістю, а також професійні учасники фондового ринку, банки, страховики та інші фінансові установи зобов'язані не пізніше ніж до 30 квітня року, що настає за звітним періодом, оприлюднювати річну фінансову звітність та річну консолідовану фінансову звітність разом з аудиторським висновком шляхом розміщення на власній веб-сторінці з опублікуванням у періодичних або неперіодичних виданнях.

Звертаю увагу, що не можна ототожнювати обов’язок розкриття річної регулярної інформації з обов’язком оприлюднювати річну фінансову звітність.

Таким чином, оскільки законом не встановлено обов’язку Приватних акціонерних товариств оприлюднювати свою фінансову звітність, тому і немає обов’язку щодо проведення аудиту такої звітності. Це право Приватного акціонерного товариства, а не його обов’язок.

Зв'язатися з юристом
Бобрушко Люба Юріївна, місто Київ
Телефон:0684963771
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Вартість послуг: 100 грн. ПриватБанк картка № 4149497855859932



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860