Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня!Я живу у двоквартирному будиноку..На сайі мінрегіону я десь читав,що теплолічільник повинен встановити постачальник до 1 серпня 2020 р,тепер до 1.08.22р.у моїй квартирі за свій рахунок.чи

Доброго вечора.

Можливо, Ви чули про те, що Чернівецький апеляційний суд зобов'язав АТ "Чернівцігаз" встановити споживачці лічильник газу за власний рахунок.

Дане рішення обгрунтовано тим, що відповідно до Закону Про забезпечення комерційного обліку природного газу ( ст.3) фінансування робіт з оснащення лічильниками газу населення здійснюється за рахунок коштів суб'єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території.

Якщо ж говорити про облік теплової енергії, то питання про порядок встановлення таких лічильників регулюється Законом України Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання, від 22.06.2017 року, 2119-VIII.

Відповідно до ч.6 ст.3 Закону витрати на оснащення будівлі вузлами комерційного обліку, здійснені оператором зовнішніх інженерних мереж, відшкодовуються споживачами комунальних послуг, а також власниками приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та/або гарячого водопостачання у такій будівлі, шляхом сплати внеску за встановлення вузла комерційного обліку, який сплачується виконавцю відповідної послуги.

Це означає, що обладнання має встановити власник інженерних мереж (відповідна тепломережа), а сплачують за це споживачі.

Розмір такого внеску визначається для кожної будівлі окремо.

Визначену суму розподіляють між споживачами послуг на певний період і, як правило, включаються до платіжок.

Зв'язатися з юристом
ЮО " Your Protection ", місто Миколаїв
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Позовна заява - від 1500 грн.
Оформлення заяв, скарг, договорів - від 400 грн.
Представництво інтересів в суді - від 1200 грн.
Платні консультації - від 300 грн.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860