Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

20.02.2017
Ст.368 кку
Державне лісове господарство.Посада:Лісничий,виконує організаційно-розпорядчі функції.Не знаходиться в статусі державного службовця.Питання:Чи може дана службова особа відноситися до особи що займає відповідальне

Стаття 368 кримінального кодексу передбачає відповідальність за одержання неправомірної вигоди службовою особою, та надання пропозиції чи обіцянки щодо такої неправомірної вигоди службовій особі. В частині третій цієї статті-передбачено відповідальність за такий злочин, вчинений службовою особою, яка займає відповідальне становище, там санкції-суворіші. За ч. 2 ст. 368 ККУ, такими службовими особами є особи, які постійно, тимчасово чи за спеціальним повноваженням здійснюють функції представників влади чи місцевого самоврядування, а також обіймають постійно чи тимчасово в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на державних чи комунальних підприємствах, в установах чи організаціях посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, або виконують такі функції за спеціальним повноваженням, яким особа наділяється повноважним органом державної влади, органом місцевого самоврядування, центральним органом державного управління із спеціальним статусом, повноважним органом чи повноважною особою підприємства, установи, організації, судом або законом; також-до службових осіб, які займають відповідальне становище, належать зазначені в ст. 6 закону «Про державну службу» держслужбовці категорії «Б», які є держслужбовцями середньої ланки. Посади головного лісничого, лісничого, помічника лісничого є в Державній лісовій охороні, вони-передбачені Положенням про державну лісову охорону, затвердженим постановою кабінету міністрів від 16 вересня 2009 року, такі лісничі тощо-можуть від імені органів лісового господарства накладати санкції за адміністративні правопорушення (за КпАП), в органах мисливського господарства, лісництвах, державний лісових господарствах, комунальних лісгоспах-є лісничі, в них-воєнізована форма. Положенням про учнівські лісництва, затвердженим наказом міносвіти від 30.01.2015, передбачена посада учнівського лісничого. Тобто лісничий зазвичай належить і до лісового підприємства і до держлісохорони. Така посада є важливою, через те-і з огляду на вищенаведене «жирним шрифтом»-лісничий є службовою особою, яка займає відповідальне становище.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]