Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

"Пенсії за вислугу років призначаються при залишенні роботи, яка дає право на цю пенсію." Тобто виходить, якщо особа повернулася до цієї роботи, після виходу на пенсію за вислугу років, то вона втрачає

Доброго вечора,Максим. Підставою для призначення пенсії за вислугу років є звільнення з посад, які дають право на зарахування до спеціального стажу роботи та входять в Перелік затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 4 листопада 1993 року №909. Це правило встановлено статтею 7 Закону України “Про пенсійне забезпечення”. У разі зарахування після призначення пенсії за вислугу років на роботу, яка дає право на цей вид пенсії, виплата пенсії припиняється і поновлюється з дня, що настає за днем звільнення з роботи (пункт 2.4 розділу ІІ Порядку подання та оформлення документів для призначення/перерахунку пенсій відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”).

Водночас і педагоги, і медики мають право продовжувати працювати, але на посадах, які не дають право на пенсію за вислугу років. У цьому випадку виплата пенсії не припиняється.І медбрат, і лікар установи охорони здоров’я мають право на пенсію за вислугу років. Тому, за загальним правилом, вони не можуть, отримуючи пенсію за вислугу років, продовжувати працювати на посадах, які дають право на цю пенсію.


Вийшовши на пенсію за вислугою років, особа може працювати лікарем, але в установах соціального захисту. Або за основним місцем роботи працювати в інших сферах діяльності чи іншій галузі, а лікарем — за сумісництвом.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]