Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Добрий вечір!надіюсь на Вашу компетентну допомогу у вирішенні мого питання.Мого чоловіка засуджено за статтею 121 ч.2 ККУ. З врахуванням статті 69 суд присудив вирок -позбавлення волі на термін 4 роки

Доброго вечора, Ілона. Злочин по ч.2 ст.121 ККУ вважається тяжким злочином. Тому по строкам, щоб мати право подати на УДЗ, необхідно відбути не менше двух третин строку покарання, по ст.82 ККУ - не менше половину строку. Отже, для застосування УДЗ або більш м"якого покарання строк достатній у вашому випадку, але ще потрібно відповідати такими вимогам:

  • по УДЗ - засуджений сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення;
  • Більш м"яке покарання - засуджений став на шлях виправлення. Відмінність УДЗ від більш м"якого покарання в тому, що потрібно не тільки стати на шлях виправлення, а й довести те, що засудженний виправився.

Питання про можливість застосування до засудженого,  згідно до ст.154 Кримінально-виконавчого кодексу України, повинно буди розглянуто адміністрацієй місця позбавлення волі протягом місяця. Якщо цей термін перевищує місяць, то у засудженого з'являється привід звертатися зі скаргами до вищих інстанцій, а також до судових органів з приводу відшкодування моральних збитків.

Згідно ст. 539  КПК України питання умовно-дострокового звільнення  від  відбування  покарання вирішуються судом за клопотанням (поданням) прокурора, засудженого, його захисника, законного представника, органу або установи виконання покарань, а також інших осіб, установ або органів у випадках, встановлених законом.Відповідне клопотання подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого засуджений відбуває покарання. Матеріали про умовно-дострокове звільнення, які подають органи, що відають виконанням покарання, мають відповідати вимогам, передбаченим Кримінально виконавчим кодексом України. Клопотання (подання) про вирішення питання, пов’язаного із виконанням вироку, розглядається протягом десяти днів з дня його надходження до суду суддею одноособово. У судове засідання викликаються засуджений, його захисник, законний представник, прокурор. Про час та місце розгляду клопотання (подання) повідомляються орган або установа виконання покарань, що відає виконанням покарання або здійснює контроль за поведінкою засудженого; спостережна комісія, служба у справах дітей, якщо розглядається погоджене з ними клопотання, інші особи у разі необхідності. Неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов’язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття. За наслідками розгляду клопотання (подання) суд постановляє ухвалу, яка може бути оскаржена в апеляційному порядку. Оскарження прокурором ухвали суду щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання зупиняє її виконання.

 

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]