відчуження податкової застави

нерухоме майно комунального підприємства, що знаходиться в податковій заставі, передається іншому комунальному підприємству за рішенням міської ради, на безоплатній основі. Рішення підписане міським головою.

Чи законне таке рішення, якщо таке рішення не законне хто повинен нести відповідальність?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Процедура безоплатної передачі майна комунальної власності до державної власності визначається Кабінетом Міністрів України [9] та означає відмову територіальної громади від частини свого майна на користь держави. Таке право територіальній громаді в Україні надає закон [10]. Територіальні громади можуть передавати в державну власність об'єкти соціальної інфраструктури, що надають послуги особливого характеру членам різних територіальних громад (санаторії, диспансери, бази відпочинку); музеї, пам'ятки історії, при дослідженні яких було виявлено загальнонаціональну цінність; фінансово витратні об'єкти. Ця форма управління комунальною власністю поширення не набула, оскільки територіальні громади, як правило, не отримували в комунальну власність соціальних об'єктів широкого територіального спрямування.

Відповідно до закону [10] Кабінет Міністрів України постановою від 21 вересня 1998 р. № 1482 затвердив Порядок подання та розгляду пропозицій щодо передачі об'єктів з комунальної у державну власність та утворення і роботи комісій з питань передачі об'єктів у державну власність"[9].

Ініціатива щодо передачі об'єктів з комунальної у державну власність може виходити від місцевих органів виконавчої влади, з якою вони звертаються до сільських, селищних, міських рад - щодо об'єктів права комунальної власності відповідних територіальних громад; районних, обласних рад - щодо об'єктів права спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст, що перебувають в управлінні районних, обласних рад [9]. Після отримання згоди (у вигляді рішення ради) органу місцевого самоврядування на передачу об'єкта з комунальної до державної власності місцевий орган виконавчої влади направляє її до органу центральної виконавчої влади, у свою чергу останній подає пропозиції щодо передачі об'єкта до Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі на підставі внесених пропозицій готує і у місячний термін подає за погодженням з Мінфіном, Фондом державного майна проекти відповідних рішень Кабінету Міністрів України. Після прийняття рішення уряду, орган, уповноважений управляти державним майном, який приймає об'єкт, створює комісію з питань передачі, яка проводить практичне прийняття майна.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Найкраща відповідь

Ірина Вікторівна.

Якщо немає письмової згоди ДФС, рішення незаконе.

Відповідальність несуть посадові особи що прийняли це рішення.

Зв'язатися з юристом
Nikjlay Kasyanov, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
Skype:yurist4201
ICQ:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Дого
вірна. Минімальна вартість 200 грн. Монобанк картка № 4441114441485610 Рекомендую всем открыть Счёт
В этом банке, выгодно, и просто. Вот по этой ссылке https://monobank.ua/r/f955dT



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]