Правомірність дії власника контрольного пакету акцій

Підприємство, власником акцій якого я є, надіслало від 30 липня 2018р р. листа з: публічна безвідкладна вимога про придбання акцій в усіх власників (далі "Вимога") акціонерного товариства "Дарницький завод ЗБК" у вигляді листочка.

Ціну акцій за якою вони будуть розраховуватися - занижено, пройшло близько 20 років, а ціна за якою вони безвідмовно скупають акції не зросла згідно з ростом цін та курсу валют. Дивіденди не виплачувались спираючись на те, що акціонер з контрольним пакетом акцій вирішив не виплачувати. Оплата переоформлення акцій в спадщину у нотаріуса коштувала дорожче ніж те, що вони пропонують безвідмовно 30 копійок за акцію. Посилаються на частину 5-ту статті 65 Закону України "Про акціонерні товариства" і вимагають продати акції:

Відомості про порядок реалізації публічної безвідкладної вимоги про придбання акцій в усіх власників акцій товариства особою, яка є власником домінуючого контрольного пакета акцій, або уповноваженою особою.

У публічній безвідкличній вимозі вказані відомості банківської установи, де ми просто заберемо гроші і усе. Як це так, що без участі акціонера можуть мою власність навіть без мого підпису узяти й забрати ? Чи є на це якісь законні підстави / закони України ?

Питання: чи правомірні дії власника скуповувати насильно без погодження акціонера його акції ? Якщо так, підкажіть у якому законі України це прописано.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Да сейчас они все скупают акции и с публичного стают приватными закон такой вступил в силу Статьей 68 Закона об АО предусмотрено, что владельцы простых акций общества имеют право требовать осуществления обязательного выкупаакционерным обществом принадлежащих им акций при условии регистрации для участия в общем собрании общества и голосования против принятия общим собранием решений, предусмотренных Законом, в частности, решений по преобразованию и изменению типа общества.


АО в указанных случаях обязано осуществить обязательный выкуп акций.

Выкуп акций происходит по цене не меньшей, чем их рыночная стоимость, порядок определения которой осуществляется в соответствии со статьей 8 Закона об АО.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860