Яка помилка допущена у позовній заяві?

14.08.2018
Розділ: Алименты

Яка помилка допущена у позовній заяві?Христинівський районний суд Черкаської області

Вул. Соборна, 27-А, м.Христинівка, 20001

Позивач:

Тудораке Галина Василівна, що проживає за адресою: с. Христинівка, вул.Центральна,189. Христинівського району Черкаської області

Тел. 0501877450

Відповідач:

Малійов Руслан Миколайович, що проживає за адресою: с. Угловата, вул.Набережна, 14.

Христинівського району Черкаської області

Позовна заява

про зміну розмірів аліментів

Я, Тудораке Галина Василівна, та Малійов Руслан Миколайович зареєстрували шлюб 27 серпня 2005 року у відділі ДРАЦС Христинівського управління юстиції у Черкаській області та 15 лютого2008 року розірвали шлюб у відділі ДРАЦС Христинівського управління юстиції у Черкаській області, актовий запис №19.

Від шлюбу маємо дочку Анастасію 20.10.2006 року народження, яка проживає зі мною та перебуває на моєму утриманні, що підтверджується довідкою виконавчого комітету Христинівської сільської ради №1000 від 17.07.2018 року.

8 лютого 2013 року я зареєструвала шлюб із Тудораке Олександром Сергійовичем, змінила прізвище на прізвище чоловіка, у відділі ДРАЦС Христинівського управління юстиції у Черкаській області, актовий запис №5.

З Малійова Руслана Миколайовича Рішенням Христинівського районного суду Черкаської області від 02.03.2011року було стягнуто аліменти на мою користь для утримання дитини у твердій грошовій сумі в розмірі 50 гривень.

Згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо посилення захисту прав дитини та належне утримання шляхом вдосконалення порядку стягнення аліментів», який набрав чинності з 08.07.2017 року, в новій редакції Сімейного кодексу України передбачається: «Розмір аліментів має бути необхідним та достатнім для забезпечення гармонійного розвитку дитини. Мінімальний розмір аліментів на кожну дитину не може бути меншим, ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку(ч.2ст.182 Сімейного кодексу України)». Відповідно до ст. 192 Сімейного кодексу України, розмір аліментів, визначений за рішенням суду або за домовленістю між батьками, може бути згодом зменшено або збільшено за рішенням суду за позовом платника або одержувача аліментів у разі зміни матеріального або сімейного стану, погіршення або поліпшення здоров'я когось з них та у інших випадках передбачених законом.

Згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо посилення захисту прав дитини та належне утримання шляхом вдосконалення порядку стягнення аліментів»,в новій редакції Сімейного кодексу України також передбачається, що «Розмір аліментів, визначений судом або за домовленістю між батьками в твердій грошовій сумі, підлягає індексації відповідно до закону» (ч.2 ст.184 Сімейного кодексу України)», а також у листі Мінсоцполітики від 31.01.2017 р. №13/0/66-17/163 зазначається, що згідно з п. 10-4 Порядку №1078 « обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі, здійснюється з місяця, в якому призначено аліменти. Розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі, індексується у межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. При цьому розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі, разом із сумою індексації не повинен перевищувати 50 % грошового доходу платника аліментів».

Я вважаю, що нарахований розмір аліментів, які сплачує відповідач на мою користь занадто низький.

Відповідно до ст. 5 ЗУ «Про судовий збір від сплати судового збору звільняються позивачі у справах про стягнення аліментів.

На підставі викладеного та керуючись ст. 180,182,184,192 Сімейного кодексу України,-

ПРРОШУ:

1. Замінити розмір аліментів які сплачує Малійов Руслан Миколайович, 1975 року народження, житель с. Угловата вул. Набережна,14 Христинівського району Черкаської області на мою користь для утримання доньки Анастасії Русланівни, 20.10.2006 року народження, встановивши аліменти у розмірі ? частини всіх його заробітків (доходів) щомісячно, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дітей встановленого віку, починаючи із дня подачі заяви і до досягнення донькою повноліття.

2. Індексувати розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі, які сплачував Малійов Руслан Миколайович, 1975 року народження, житель с. Угловата вул. Набережна,14 Христинівського району Черкаської області на мою користь для утримання доньки Анастасії Русланівни, 20.10.2006 року народження, у межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, з місяця, в якому призначено аліменти.

3. Стягнути із відповідача на мою користь всі судові витрати.

Додатки:

1. Копія паспорта та ідентифікаційного коду позивача;

2. Копія виконавчого листа Христинівського районного суду;

3. Копія свідоцтва про народження дитини;

4. Копія довідки Христинівської сільської ради;

5. Копія розрахунку заборгованості Малійова Руслана Миколайовича зі сплати аліментів ;

6. Один примірник позовної заяви для відповідача.

7. Копія свідоцтва про розірвання шлюбу.

8. Копія свідоцтва про шлюб.

17 липня 2018 року

Дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Галина, вероятнее всего ошибка в оформлении самого искового заявления. Смотри ст.175 Гражданского процессуального кодекса. С этого года вступили в силу новеллы оформления искового заявления, такие как например указание на титульной странице искового заявления ( помимо указанных вами) идентификационного кода истца, электронного адреса. В тесте заявления фразы что истцом не подано другого иска к этому же ответчику с этим же предметом иска и с тех же самых оснований. Копии документов приобщаемых к исковому заявлению заверяются лично подписью истца с указанием даты. Фразы где находятся оригиналы представленных копий документов. Если оплачивали судебный сбор, то приобщается предварительный (ориентировочный) расчет сумм судебных расходов. Вот, как то так, Галина.

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ

Кроме того, Галина, в тексте искового заявления речь идет о алиментах в твердой денежной сумме, а в вашей просительной части указывается вами непонятно какая часть его всех его заработков, но это же не твердая денежная сумма. Вами должно быть конкретно указано какую сумму вы желаете получать от ответчика ежемесячно ( условно 1000 грн., или 1500 грн. или 3000 грн. ).

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860