Срок получения копии иска ответчиком

Иск подан 19 июня,судебное заседание назначено на 2 октября,но ответчик никак не проинформирован ,за сколько дней до суда по закону ответчику должна быть вручена копия иска,какие действия ответчика,если копия иска не предоставлена

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня шановна Марина.

Після відкриття провадження у справі суд невідкладно надсилає особам, які беруть участь у справі, копії ухвали про відкриття провадження у справі. Коло осіб, які беруть участь у справі і яким надсилається копія ухвали, визначається на час відкриття провадження.

ЦПК не встановлює конкретного строку для надсилання сторонам копії цієї ухвали, вказуючи лише на те, що ця процесуальна дія повинна бути вчинена невідкладно. На нашу думку, невідкладне надсилання ухвали - це надсилання її у день постановлення або на наступний робочий день.

Суд повинен надіслати відповідні копії з таким розрахунком, щоб сторони мали можливість їх отримати і ознайомитися завчасно, не пізніше як за три дні до настання передбаченої в ухвалі про відкриття провадження в справі дати судового засідання.

У зв"язку з тим, що відповідач не отримав ухвалу про відкриття цивільної справи, має право заявити клопотання про відкладення судового засідання для ознайомлення з позовними вимогами та надання правничої допомоги.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860