Вопрос по холодному оружию а именно к части 2

27.07.2018

Здравствуйте при обыске квартиры из сейфа был изьят нож,так как следователь посчитала что это холодное оружие и меня хотят из-за этого судить по данной статье.Это правомепные действия ?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечора. В санкції ч. 2 ст. 263 ККУ передбачені суворі покарання, тому-дійте обережно та зі слідчим спілкуйтесь тільки в присутності адвоката. Вам потрібно поскаржитись на дії слідчого до прокуратури, на номер відповідного call-центру поліції 0-800-50-02-02 тощо. В даній справі Вам з адвокатом потрібно довести, що цей ніж не є холодною зброєю, тому злочину, передбаченого ч. 2 ст. 263, у Ваших діях не було.

За нормами Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної і охолощеної зброї ..., затвердженої наказом МВС від 21.VIII.1998, холодна зброя-предмети та пристрої, конструктивно призначені та за своїми властивостями придатні для неодноразового заподіяння шляхом безпосередньої дії тяжких (небезпечних для життя в момент спричинення) і смертельних тілесних ушкоджень, дія яких ґрунтується на використанні м'язової сили людини. Відповідно до постанови пленуму верховного суду "Про судову практику в справах про викрадення та інше незаконне поводження зі зброєю ..." від 26.IV.2002, до холодної зброї належать предмети, які відповідають стандартним зразкам або історично виробленим типам зброї, чи інші предмети, що справляють колючий, колючоріжучий, рубаючий, роздроблюючий або ударний ефект (багнет, стилет, ніж, кинджал,арбалет, нунчаку, кастет тощо), конструктивно призначені для ураження живої цілі за допомогою м'язової сили людини або дії механічного пристрою.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]