додаткові витрати

15.07.2018
Розділ: Алименты

доброго вечора. Підкажіть, будь ласка,зі свого досвіду - купівля ноутбука - це додаткові витрати на неповнолітнього чи ні? з 7 класу в школі вчать інформатику, на пальцях вчитися не можуть, а аліменти - 1.000грн,, з них на комп не назбираєш! І ще - дитина вчиться в коледжі, платному, Чи за це навчання можна отримати 1/2 з батька? (до речі, інформатику там теж вчать!) Раніше - без проблем вартість ділили між батьками навпіл, а потім в 2016 ВССУ сказав, що навчання в платному - це примха мами, нехай і платить.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Інна.

Так, якщо адвокат доведе суду необхідність його придбання.

Зв'язатися з юристом
Nikjlay Kasyanov, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
Skype:yurist4201
ICQ:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Дого
вірна. Минімальна вартість 200 грн. Монобанк картка № 4441114441485610 Рекомендую всем открыть Счёт
В этом банке, выгодно, и просто. Вот по этой ссылке https://monobank.ua/r/f955dT

15.07.2018 в 21:32:50 відповідь для Nikjlay Kasyanov

Господи, ну як же ще доводити? адже є предмет "інформатика" з 7 класу у звичайній середній школі без будь-яких наворотів.

дозволю собі познайомити вас з таким рішенням ВС, де,навіть, витрати на брекети, придбані з лікувальною метою для виправлення прикусу - не мають ділитися навпіл, бо ВС сказав: так, це додаткові, але вони не викликані особливими обставинами, і тому з батька не мають бути стягнені І це ж саме про ноут... постанова ВС 06.06.2018 справа 753/19306/16-ц

А ще прочитайте рішення від 11.05.2018 справа 554/47/18 октябрський районний суд м.Полтави - дитина -інвалід, прикутий до ліжка,але інтелект збережено на 100%, єдиний зв'язок зі світом - це комп, але суд каже "ні!!" -це не особлива потреба

21.12.2020 в 17:35:30 відповідь для инна

Не пудріть голову шановні правознавці клієнтам, а потім не запудрюйте їм ще більше байками про поганий суд, через те, що вони не стягнули додаткові витрати на придбання ноутбуку дитинці малесенькій, завзятому хакеру, який має здібності і в майбутньому взламає систему пентагону !!!!
Ноутбук це не додаткові витрати, що викликані особливими обставинами !!!
ВАМ 100500 раз розжовується, пояснюється, що таке ОСОБЛИВІ ОБСТАВИНИ !!!
те що дитина сьогодні в технікумі чи в школі хакер, завтра футболіст, а після завтра парашутист не повинно спонукати стягненню з батька грошей за купівлю ноутбука, футбольної форми фірми адідас за 1000уо і парашута з понесеними витрати на підняття в небо чада !!!
В тому і проблема цього питання, що люди б'ють себе в груди і стараються довести, що будь-яка річ це додаткові витрати, хоча такими штуками можна батька загнати в боргову яму, а потім ще й батьківських прав позбавити.
. . . купівлю мамою собі машини та пального регулярно на неї також можна витратами на дитину назвати, чому ж ні, мати самотня, дитину потрібно до школи, до аеропорту, до інформатика, до секції футболу возити, щоб вона розвивалась ))
Инна, інформатика із 7го класу не зобов'язує до придбання ноутбука. Шкільна інформатика це книжечка в якій йдеться про відповідну шкільну програму і перечитавши та вивчивши цю книжечку, а може і ще парочку книжечок, учень здає цей предмет на ВІДМІННО !!! Інформатика викладається в наших школах із 1985 року !!!! АУУУ !!! із 1985 РОКУ !
можливо і тоді потрібно було купити обов'язково дитинці комп'ютер, яких у в уявлені собі ніхто не мав.
. . . Брекети, це абгрейт, а не особливі витрати, їх любий стоматолог може приписати (рекомендувати) але вони не є особливими, доки не буде доведено, що наприклад, якщо не поставити брекети то дитина буде калікою або ж хворітиме.
. . . як не прикро, але прикутому до ліжка хлопчику також не сильно то і потрібен ноутбук. Повторюсь, в нас комп'ютери з'явились десятиліття тому, як раніше такі діти жили ? На жаль ця обставина й тут не особлива, хоча хто зна
теоретиків вистачає, хтось почне тулити діджетилізацію і доведе зворотнє

22.12.2020 в 18:04:48 відповідь для BADA

я бажаю вам бути прикутим до ліжка УСЕ СВОЄ свідоме життя!!!!
щоб у вас НЕ було ні найменшого зв'язку з навколишнім світом!
Щоб ви їли м'ясо, споживаючи його з картинки в книжечці по кулінарії
щоб вам діагностували усі ваші хвороби напередодні смерті і довели, щоїх НЕ можна було діагностувати завчасно та завчасно лікувати



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860