Тлумачення Статті 129-1 Конституції України

Доброго дня

Чи можна отримати тлумачення Статті 129-1 Конституції України від Конституційного Суду України, якщо рішення суду щодо виплати пенсії, що вступило в законну силу не виконується?

Хто і на яких підставах має право не виконувати рішення суду іменем України?

З повагою

Осадча Ольга Павлівна

Ваш коментар *

Відповіді юристів

" Надо всегда помнить название страны в которой ты живешь". Ольга Павловна, подозреваю, вы не довели дело до логического завершения. После того, как решение суда вступило в законную силу, обратитесь в суд для получения исполнительного листа. Этот лист вместе с вашим заявлением направьте в отдел исполнительной службы по территориальности нахождения ответчика. Вот этот отдел и будет "претворять в жизнь" ваше требование по выплате пенсии. Успехов Вам и повышения пенсии.

Сергей Иванович спасибо за оперативный ответ, надеюсь получить от Вас полезную информацию! Страну Украину люблю, государство - презираю,- оно против нас!

Коротко история:с 2008 по 2011 отсудила в аппеляции гос.пенсию как инвалид чернобыля, успела получить компенсацию и 4 месяца гос.пенсию по Закону. В октябре 2011 злочинна влада все отобрала, потом инсульт в 2012, революция, война - не могла просить деньги когда ребята тисячами гибли...А сегодня, глядя на эти наглые, ненасытные и самодовольные морды гребущие сотнями тысяч, а некоторые - как Коболев - миллионами, решила воспользоваться Законом Про гарантии держави щодо выконання судовых ришень.

Собрала и отправила в исполнительну службу документы, прождала 1,5 месяца, позвонила - специалистка рассказала, что про решения судов никто исполнять не собирается, забудьте!

Потому решила разобраться, ЧТО ДЕЛАТЬ!

Ольга Павлівна.

Потрібно знати точно, що саме призначено судом( в рішенні чітко зазначається, що саме призначено,( вид виплат, їх розмір, тривалість виплат тощо).

Потрібно знати точну дату, коли рішення вступило в дію, коли Ви подали заяву про відкриття виконавчого провадження.

Не зовсім зрозуміла, що значить "спеціалістка сказала - забудьте". Вам відкрили виконавче провадження? Якщо ні, Вам мали надати постанову про відмову у її відкритті із зазначенням підстав.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.

Катерино Вікторівно, доброго вечора.

З Постанови: (виключаю виконане) «…а також проводити щомісячну виплату державної пенсії згідно з частиною 4 статті 54 Закону «Про статус…катастрофи» в розмірі 8 (восьми) мінімальних пенсій за віком…, а також проводити щомісячну виплату додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров’ю, в розмірі 75% від мінімальної пенсії за віком, встановленої відповідним Законом України «Про Державний бюджет України на 2008 рік» та Законом України «Про Державний бюджет України на 2009 рік». Постанова вступила в силу 03.05.2011 року.

Заяву до виконавчої служби про прийняття постанови було підписано 25.05.2018р., повідомлення про отримання від 29.05.2011р.

Фахівець телефоном поскаржилась, що заяв дуже багато, а вона тільки одна у відділі, - всі позвільнялися - й зараз оброблює заяви за 2017 рік, а за цей рік, можливо в наступному році. Після того як почула, що я отримала компенсацію у 2011 році, запевнила, що мої документи відправлять до мене без розгляду, тобто з відмовою.

Если сроки исполнительного документа не прошли, пишите жалобу на начальника отдела исполнительной службы по невыполнению госисполнителем исполнительного роизводства, ответ вам должны дать в течении 10 календарных дней. Не согласны с ответом - пишите жалобу в территриальное управление юстиции уже на начальника отдела что вам отказал. Бюрократическое колесо обязательно заработает. Форму жалобы смотрите в Законе Украине "О исполнительном производстве",

Сергей Иванович, конечно сроки исполнительного документа закончились, а точнее исполнение решения суда было начато по ИЛ, а приостановлено на основании Законов про бюджет начиная с 2011, а также решениями КСУ 2011 и 2012 годов - это мне сообщил ПФУ на мой запрос о задолженности по пенсии за 7 лет. А я им написала следующее:

Начальнику Білоцерківського об´єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області

Будко Костянтину Володимировичу

Копія: Голові Білоцерківського міськрайонного суду Київської області

Копія: Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області Міністерства юстиції України

Осадчої Ольги Павлівни

Інваліда війни 1 групи,

09117, Київська обл., м.Біла Церква,

вул. Зелена, 24, кв.2

тел. 096 289 8320

e-mail: [email protected]

на вих.№ 433/О-01 від17.05.2018

З А Я В А.

Отриману на мою Заяву від 03.05.2018 року відповідь за № 433/О-01 від 17.05.2018р. розглядаю, як неадекватну реакцію вашого заступника та ваших співробітників на питання виконання рішення суду, що набрало законної сили, або перешкоджання його виконанню!? Тому чекаю наступної відповіді від Вас, Костянтине Володимировичу. Сьогодні вже не часи банди януковича - 2018 рік на дворі шановні!!!

Для необізнаних нагадую, що Постанова суду набула чинності 03.05.2011 р., а

Конституція України ГАРАНТУЄ кожному громадянинові України, наступне -

Стаття 58. Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі.

Стаття 68. Кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.

Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності.

Стаття 129. Суд ухвалює рішення іменем України. Судове рішення є обов'язковим до виконання. Держава забезпечує виконання судового рішення у визначеному законом порядку. Контроль за виконанням судового рішення здійснює суд.

А Кримінальний Кодекс України встановлює відповідальність, завжди пам’ятайте про це – Стаття 382. Невиконання судового рішення

1. Умисне невиконання службовою особою вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню - карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади Чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

2. Ті самі дії, вчинені службовою особою, яка займає відповідальне чи особливо відповідальне становище, або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, або якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам і свободам громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам юридичних осіб, - караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Так ось, лист-відповідь, що підписана безстрашним Голубом О.І. – є прямим доказом дій, викладених у вищезгаданій статті ККУ, а для тих, хто не розуміє що таке НЕВИКОНАННЯ СУДОВОГО РІШЕННЯ навожу коментар юридичний до цієї статті: Невиконання судового рішення полягає у невжитті службовою особою, до якої звернуто виконання вироку, рішення, ухвали або постанови суду, що набрали законної сили, передбачених законом заходів щодо їх виконання. Невиконання може виражатися у прямій відмові виконати судове рішення або в ухиленні від його виконання. Відмова означає явне, відкрите, висловлене усно або письмово небажання службової особи виконати судове рішення. Ухилення - та сама відмова, яка має завуальований характер: службова особа відкрито не заявляє про відмову виконати судове рішення, але діє таким чином, що фактично унеможливлює його виконання.

Ось якось так.

Майже 7 років я чекала що «…Держава забезпечить виконання судового рішення у визначеному законом порядку…», проте зрозуміла, що Держава має виконавців своїх функцій у більшості своїй нікчемних невігласів, не ображайтеся, це поки що не особисто до вас (може Ви таки розберетеся з виконавцями й виконаєте вимоги Конституції, Законів України, які не суперечать Конституції – януковичський конституц. суд з його рішеннями не враховуємо взагалі – ви мене розумієте, та виконаєте Постанову Суду іменем УКРАЇНИ!!!), проте не дочекалася, треба нагадати Державі про борг перед людиною, яка своє здоров’я віддала на 100%, а пенсію отримує вже сьомий рік тільки 30% від визначеною Законом і підтвердженою рішенням суду!? А Ви, Костянтине Володимировичу, теж отримуєте державну зарплату у розмірі 30% від нарахованої? Дуже цікаво.

Що стосується постанов нашого дивного уряду, коментарі дадуть ГПУ та суди після відставки всіх цих соцзахистміністрів й деяких інших, а ПОСТАНОВА СУДУ ІМЕНЕМ УКРАЇНИ, яка набрала законної сили, не має ніякого права відмінити НІХТО – ні Бог, ні цар і ні герой, а якщо його не виконає ця Держава, у вашій особі, то напевно виконає наступна (це буде вже менш ніж через рік – задумайтесь, що життя більш багате ніж собі уявляєте й тече дуже швидко), а тих хто порушував Конституцію, Закони України, не виконував Рішень Суду іменем України – притягнуть обов’язково, а я цьому посприяю – в мене вже є великий список претендентів, а також докази, надані вашими співробітниками…

Тому, я ВИМАГАЮ:

  1. Негайно, не пізніше ніж до липня місяця, провести перерахунок відповідно до встановленої мені рішенням Білоцерківського міськрайонного суду Київської області від 29.04.2009 р. по справі №2а-6897, яке набрало законної сили з 03.05.2011 року, державної пенсії в розмірі 8 (вісім) мінімальних пенсій за віком та щомісячну додаткову пенсію за шкоду, заподіяну здоров’ю в розмірі 75% мінімальної пенсії за віком, повідомити про це мене офіційним листом з наданням відповідного розрахунку незалежно від наявності чи відсутності коштів у пенсійного фонду на фінансування витрат по виплаті моєї законної державної пенсії.
  2. Виплату призначеної після перерахунку пенсії проводити за реквізитами, що додаються до цієї Заяви, через АТ «Ощадбанк».
  3. Терміново надати детальну Довідку (з розбивкою по місяцях) про суму заборгованості по виплаті мені державної пенсії та щомісячної додаткової пенсії за 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 роки на підставах й у розмірах згідно рішенню Білоцерківського міськрайонного суду Київської області від 29.04.2009 р. по справі №2а-6897, яке набрало законної сили з 03.05.2011 року, а також пропозиції по термінах та порядку погашення заборгованості, мені, відправити до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області, а також до Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області Міністерства юстиції України
  4. Після отримання моєї Заяви негайно повідомити мене про її отримання, дату отримання, реєстраційний номер, та прізвище й контактний телефон виконавця ВИКЛЮЧНО засобами електронної пошти на електронну адресу: maestro.in.ukraine@gmail.com.
  5. Всі витребувані мною документи після їх підготовки та підпису ВИМАГАЮ негайно відправляти засобами електронної пошти на мою електронну адресу: maestro.in.ukraine@gmail.com, а оригінали документів – на поштову адресу:

09117, Київська обл., м.Біла Церква, вул. Зелена, 24, кв.2.

Зробіть що я прошу, Костянтине Володимировичу, і Ваші гідність, честь і сумління залишаться завжди з Вами і спати будете спокійно і через рік і через 10.

Может быть о Боге я и погарячилась - в 75 лет это простительно, все под Богом ходим - но все прочие ??? не нашла я в Конституции Украины нормы, которая могла бы отменить решение суда именем Украины, в чем я ошибаюсь?

А жаловаться, конечно можно и бюрократов "стимулировать" нужно, но сегодня, при зтой исполнительной власти - БЕСПОЛЕЗНО!!!

Но сдаваться не собираюсь, - до КСУ доберусь, через преза или новую омбудсменшу, которую до моих писем не допускают, а может она и не хочет их читать,а в ВРУ к Парубию вообще Звернення отправить не могу - нет электронного адреса, надо "кабинет" открыть - они просто УРОДЫ и ИЗВРАЩЕНЦЫ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Мы для них -быдло, грязь, но это - самое большое их ЗАБЛУЖДЕНИЕ!

Я не Ванга, но чувствую, как говорят в Одессе, приближение большого "ШУХЕРА"... И это будет скоро, поверте моему жизненному опыту...



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]