арешт майна за аліменти

30.06.2018
Розділ: Алименты

Доброго вечора.

у нас склалась така ситуація: я з братом володію спільно будинонком . на його частину накладено арешт зааліменти.

в які строки ми можемо оскаржити постанову суду. і чи можна арешт майна зняти виплативи суму боргу за аліменти?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Звільнення майна з-під арешту відбувається або шляхом звернення з такою вимогою до суду або в адміністративному порядку до начальника відповідного органу державної виконавчої служби.
Постановою Пленуму Bерховного Cуду України від 26 грудня 2003 р. № 14 «Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність органів і посадових осіб державної виконавчої служби та звернень учасників виконавчого провадження» передбачено, що вимоги інших осіб щодо належності їм, а не боржнику майна, на яке накладено арешт, вирішуються шляхом пред'явлення ними відповідно до правил підвідомчості (ст. 24 ЦПK, ст. 12 ГПK) позову до боржника та особи, в інтересах якої накладено арешт, про визнання права власності на майно і звільнення його з-під арешту. B такому ж порядку розглядаються вимоги осіб, які не є власниками, але володіють ним на законних підставах. Майно звільняється з-під арешту за постановою державного виконавця: 1) у разі прийняття судом рішення про звільнення майна з-під арешту; 2) сплати боржником повної суми боргу за виконавчим документом до реалізації арештованого майна боржника. Таку постанову державний виконавець приймає не пізніше наступного дня, коли йому стало відомо про такі обставини. Kопія постанови про звільнення майна з-під арешту надсилається боржнику та до органу (установи), якому була надіслана постанова про накладення арешту на майно боржника на виконання. У разі виявлення за скаргою боржника порушєння встановленого цим Законом порядку накладення арешту постанову про звільнення з-під арешту майна боржника може винести начальник відповідного відділу державної виконавчої служби, якому підпорядкований державний виконавець. Kопія постанови начальника відділу державної виконавчої служби про звільнення майна боржника з-під арешту не пізніше наступного після її винесення дня надсилається сторонам та до відповідного органу (установи) для зняття арешту, а про відмову у звільненні майна боржника з-під арешту - боржнику. Також, за наявності письмового висновку експерта щодо неможливості чи недоцільності реалізації арештованого майна боржника у зв'язку із значним ступенем його зносу, пошкодженням або коли витрати, пов'язані із зверненням на нього стягнення, перевищать грошову суму, за яку воно може бути реалізовано, майно боржника можс бути звільнено з-під арешту за постановою державиого викопавця, яка затверджується начальпиком відповідіюго відділу державної виконавчої служби. Kопія постамови державного виконавця про звільнення майна боржника з-під арсиггу пс пізнішв наступного після її винссення дня надсилається сторонам та до відповідного органу (установи) для зняття арешту. У всіх інших випадках по незакінченних виконавчих провадженнях арешт з майна чи коштів може бути знятий за рішенням суду.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Доброго дня шановна Яна.

Ухвалу суду та Постанова державного виконавця про арешт коштів чи майна боржника може бути оскаржена в десятиденний строк.

У справах по аліментах арешт на майно платника повинен накладатися в разі, якщо заборгованість виникла за 3 місяці з моменту відкриття виконавчого провадження. Фактично накладений в таких випадках арешт триває до досягнення дитиною повноліття.

Зняти арешт досить складно і, як правило, єдиним можливим шляхом є оскарження постанови про арешт як незаконної, якщо на момент її винесення аліменти виплачувалися добровільно та своєчасно.

Якщо борг по аліментним платежам сплачено є можлиість зняти арешт з майна боржника.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]