Повернення товару

Доброго дня, 5 днів тому назад купили босоніжки, на каблучку були наклеїні металеві дві смужкі, які тріснули впоперек та ще нижче почала відриватися резиновий ободок який теж напевно був приклеєний. У мене є чек. Коли ми принесли його до крамниці то нам сказали, що тільки ремонт. Гроші не повернуть. Підскажіть як правильно нам надалі з ними спілкуватися та чи можемо ми требувати поверненню грошей, товар був ношений. І якщо вони підклеють та пройде 14 днів із дня покупки то напевно нам вже ні гарантії ні грошей не буде?З повагою покупець Людмила.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Взять босоножки, за лямки в руку, и хлестать по лицу пока не согласятся.шутка.

Вообще то 14 дней это в случае качественного товара. И это указано в статье 6 Закона Украины о защ прав потребителей.

В случае продажи такого говна действуют другие правила и они регулируются ст. 8 данного закона. А именно о правах потребителя в случае покупки товара не соответствующего качества. И в этом случае потребитель имеет право:

1) пропорц снижения цены

2) бесплатного устранения недостатков

3) возмещение средств на устранение недостатков

А если в случае обнаружения в процессе гарант срока существенных недостатков (а это не 14 дней, а тот который указал продавец, а если не указал то это 2 года (п. 5 ст. 7) и на летнюю обувь этот срок исчисляется с 15 мая), то потр-ль имеет право :

1) разорвать договор и вернуть деньги

2) обменять на аналогичный.

Ответственность за нарушение этого закона

Стаття 23. Відповідальність за порушення законодавства про захист прав споживачів

1. У разі порушення законодавства про захист прав споживачів суб'єкти господарювання сфери торговельного та інших видів обслуговування несуть відповідальність за:

1) відмову споживачу в реалізації його прав, установлених частиною першою статті 8 , частиною першою статті 9 і частиною третьою статті 10 цього Закону, - у десятикратному розмірі вартості продукції виходячи з цін, що діяли на час придбання цієї продукції, але не менше п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;12) обмеження або відмову в реалізації прав споживачів, установлених частиною другою статті 17 цього Закону, - у розмірі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.У разі коли під час гарантійного строку необхідно визначити причини втрати якості продукції, продавець (виконавець, виробник) зобов'язаний у триденний строк з дня одержання від споживача письмової згоди організувати проведення експертизи продукції. Експертиза проводиться за рахунок продавця (виконавця, виробника).

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860