застосування окремих норм закону про прокуратуру

чи вправі прокурор требувати документи в органів місцевого самоврядування на підставі ст.23 Закону № 1697

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Вітаю Ольга.

Закон " Про прокуратуру" у ст. 23 наділяє прокурора повноваженнями щодо здійснення захисту законних інтересів держави або громадянина у встановлених законом випадках та порядку шляхом представництва їх інтересів.

З метою встановлення наявності підстав для представництва прокурором, пункт 2 абзацу 4 ч.4 ст. 23 названого закону надає прокурору право одержувати від посадових і службових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування усні або письмові пояснення, а не документи( це у разі відсутності органу влади, уповноваженого здійснювати захист законних інтересів держави або громадянина).

Згідно абзацу 3 ч.4 ст.23 прокурор може вимагати від суб`єкта владних повноважень інформацію, яка належить такому суб`єкту, витребовувати та отримувати від нього матеріали та їх копії виключно з метою встановлення наявності підстав для представництва інтересів держави в суді у випадку, якщо захист законних інтересів держави не здійснює/неналежно здійснює суб`єкт владних повноважень, до компетенціі якого віднесені такі повноваження.

Наявність підстав для здійснення прокурором представництва може бути оскаржена суб`єктом владних повноважень у судовому порядку.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860