про пільги в оплаті ЖКХ

25.05.2018

Доброго дня! Будь ласка, повідомте, чи діють пільги в оплаті ЖКХ для пенсіонера МВС (інвалід армії 2-ї группи),так як в відділі соціального захисту мені повідомили, що ст.22 Закону України "Про міліцію" від 20.12.1990 року №565-Х11 вже відміненна, а пільгами можуть скористатися лише ветерани, то якщо так, то чи прирівнено інваліда армії 2-ї группи, який втратив здоров"я під час служби, до ветерана МВС, зазделегіть вдячний.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Вітаю Вас, Геннадій.

Дійсно є чимало різних обгрунтувань щодо скасування вказаних Вами пільг через скасування Закону " Про міліцію". Автори таких обгрунтувань наводять цілу низку законодавчих актів, згідно яких, на їх думку, пільги, передбачені ст.22 скасованого Закону нині не надаються.

Особисто я з такою думкою погодитись не можу, виходячи з наступного.

Згідно Конституції України в нашій державі визнається та діє принцип верховенства права.

Конституція України має найвищу юридичну силу, її норми є нормами прямої дії, а всі закони та інші нормативно-правові акти мають відповідати її положенням.

Відповідно до ст.22 Конституції при прийнятті нових законів чи внесенні змін до існуючих, не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав та свобод.

Пункт 15 розділ XI " Прикінцеві та перехідні положення" Закону " Про Національну поліцію" встановлює:

За колишніми працівниками міліції, у тому числі пенсіонерами, а також членами їх сімей, зберігаються пільги, компенсації і гарантії, передбачені цим Законом для колишніх поліцейських, членів їх сімей." Право на отримання... виплат, передбачених Законом " Про міліцію", зберігається і здійснюється, в порядку, що діяв до набрання чинності Законом " Про Національну поліцію".

Відмова у наданні пільг пенсіонерам МВС є неправомірною.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]