Не дают видеть ребенка

23.05.2018

Если отцу не давать видеть ребенка, уходить из дому в часы посещения по графику опеки,не брать телефон,что будет на практике маме? Могу ли запретить папе приходить с посторонними людьми и проводить видео сьемку отцу при моем несогласии выраженном ему письменно и усно?физическое лицо может быть снято на фото-, кино-, теле- или видеопленку только с его согласия, иначе следует ответственность. Физическое лицо может требовать прекращения их публичного показа в той части, которая касается ее личной жизни.(ст.307 ГК Украины), права на индивидуальность (ст. 300 ГК Украины), права на личную жизнь (ст. 301 ГК Украины), права на уважение чести и достоинства (ст. 297), никто не может подвергаться вмешательству в его личную и семейную жизнь, кроме случаев, предусмотренных Конституцией Украины, не допускается сбор, хранение, использование и распространение конфиденциальной информации о лице без его согласия (ст. 32 Конституции Украины).

Согласно Закону «Об информации», под конфиденциальной понимают информацию о физическом лице и информацию, доступ к которой ограничило физическое или юридическое лицо для всех, кроме субъектов Власных полномочий.

Статья 27. Ответственность за нарушение законодательства об информации

1. Нарушение законодательства Украины об информации влечет за собой дисциплинарную, гражданско-правовую, административную или уголовную ответственность согласно законам Украины.

Статья 28. Недопустимость злоупотребления правом на информацию

1. Информация не может быть использована для призывов к свержению конституционного строя, нарушению территориальной целостности Украины, пропаганды войны, насилия, жестокости, разжигание межэтнической, расовой, религиозной вражды, совершения террористических актов, посягательство на права и свободы человека.

Хочу отметить что нас не развели в день назначенного заседания 2 мая 2018 года т.к. судья был в отпуске, не законно открыли провадження с ребенком до года по твоей инициативе,что наказуемо, не проживаешь ты со мной и дочерью с 15.06.17, не является членом моей семьи т.к. фактически брачные отношения прекратились, что подтверждено 14.02.18 мною и тобой в Шевченковском суде. Поэтому ты и другие посторонние люди не имеют права вмешиваться в личную жизнь моей семьи, посредствам сбора, распространения, хранения видео, аудио, фото носителей с информацией о ней и о малолетнем ребенке.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня!

Для ознайомлення норми Сімейного кодексу щодо здійснення перешкод у вихованні дитини :

Стаття 157. Вирішення батьками питань щодо виховання дитини

Питання виховання дитини вирішується батьками спільно, крім випадку, передбаченого частиною п’ятою цієї статті.

Той із батьків, хто проживає окремо від дитини, зобов'язаний брати участь у її вихованні і має право на особисте спілкування з нею.

Той із батьків, з ким проживає дитина, не має права перешкоджати тому з батьків, хто проживає окремо, спілкуватися з дитиною та брати участь у її вихованні, якщо таке спілкування не перешкоджає нормальному розвиткові дитини.

Стаття 158. Вирішення органом опіки та піклування спору щодо участі у вихованні дитини того з батьків, хто проживає окремо від неї

За заявою матері, батька дитини орган опіки та піклування визначає способи участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею того з батьків, хто проживає окремо від неї.

Рішення про це орган опіки та піклування постановляє на підставі вивчення умов життя батьків, їхнього ставлення до дитини, інших обставин, що мають істотне значення.

Рішення органу опіки та піклування є обов'язковим до виконання. Особа, яка ухиляється від виконання рішення органу опіки та піклування, зобов'язана відшкодувати матеріальну та моральну шкоду, завдану тому з батьків, хто проживає окремо від дитини.

Стаття 159. Вирішення судом спору щодо участі у вихованні дитини того з батьків, хто проживає окремо від неї

Якщо той із батьків, з ким проживає дитина, чинить перешкоди тому з батьків, хто проживає окремо, у спілкуванні з дитиною та у її вихованні, зокрема якщо він ухиляється від виконання рішення органу опіки та піклування, другий із батьків має право звернутися до суду з позовом про усунення цих перешкод.

Суд визначає способи участі одного з батьків у вихованні дитини (періодичні чи систематичні побачення, можливість спільного відпочинку, відвідування дитиною місця його проживання тощо), місце та час їхнього спілкування.

В окремих випадках, якщо це викликано інтересами дитини, суд може обумовити побачення з дитиною присутністю іншої особи.

Під час вирішення спору щодо участі одного з батьків у вихованні дитини береться до уваги ставлення батьків до виконання своїх обов'язків, особиста прихильність дитини до кожного з них, вік дитини, стан її здоров'я та інші обставини, що мають істотне значення, в тому числі стан психічного здоров'я одного з батьків, зловживання ним алкогольними напоями або наркотичними засобами.

За заявою заінтересованої сторони суд може зупинити виконання рішення органу опіки та піклування до вирішення спору.

У разі ухилення від виконання рішення суду особою, з якою проживає дитина, суд за заявою того з батьків, хто проживає окремо, може передати дитину для проживання з ним.

Особа, яка ухиляється від виконання рішення суду, зобов'язана відшкодувати матеріальну та моральну шкоду, завдану тому з батьків, хто проживає окремо від дитини.

Зв'язатися з юристом
Клюка Тетяна Миколаївна, місто Чернігів
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860