Відповідальність ст.197 КпАП

20.05.2018

Підкажіть будь ласка, процедуру відкриття адмін справи у випадку коли матір своечасно не зареєструвала своїх малолітніх дітей. Керуючись ст.197 КпАП та законом "Про свободу пересування". Як аргументувати що вона повинна згідно закону сплатити підвищений адмін збір. І чи взагалі повинні органи реєстрації в даному випадку відкривати адмін.справу.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Як бути, якщо батьки не зареєстрували протягом трьохмісячного строку місце проживання дитини? Чи складається протокол або постанова на батьків?

Нагадаємо: ст. 6 Закону України від 11.12.03 р. № 1382-IV «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» (далі — Закон № 1382) визначено, що батьки або інші законні представники зобов’язані зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження.

Означена вимога дублюється в Правилах реєстрації місця проживання, затверджених постановою КМУ від 02.03.16 р. № 207. Тобто відправною датою для вчинення вказаної дії є державна реєстрація народження дитини та отримання документа, який це підтверджує, а саме свідоцтва про народження. Вказане свідоцтво є одним із тих документів, які батьки мають подати державному реєстратору для вчинення відповідної дії. Отже, для того, щоб з’ясувати, чи було дотримано батьками вимог чинного законодавства, достатньо подивитися на дату про внесення актового запису у свідоцтві про народження. Якщо з цієї дати минуло більше ніж три місяці, є (на думку деяких фахівців) всі підстави для притягнення заявника до адміністративної відповідальності, яка передбачена ст. 197 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі — КпАП). Такий висновок, знову ж таки на їх думку, напрошується зі змісту ст. 15 Закону № 1382, в якій зазначається, що особи, винні у порушенні вимог цього Закону, несуть відповідальність згідно із законом. Означений же Закон № 1382 саме на батьків покладає обов’язок попіклуватися про своєчасне здійснення державної реєстрації місця проживання новонародженої дитини.

Нагадаємо, що ст. 197 КпАП, власне, передбачає відповідальність за проживання громадян без реєстрації місця проживання. А от тут треба враховувати деякі моменти, про які ми вже неодноразово писали на сторінках нашого видання. Особливо вам, шановні читачі, в нагоді стане матеріал, який було розміщено в газеті «Місцеве самоврядування» № 7 за липень 2016 р., с. 37. В цій статті вичерпно, на нашу думку, були викладені всі нюанси складання адміністративних документів за вчинення правопорушень, передбачених ст. 197 КпАП.

В ній ми, зокрема, наголошували на тому, що ч. 1 ст. 258 КпАП визначено випадки, коли протокол про адміністративне правопорушення не складається (що здійснюється у більшості ситуацій у разі виявлення порушення). Одним із таких випадків є вчинення правопорушення, передбаченого ст. 197 КпАП (при накладенні адміністративного стягнення у вигляді попередження). Тобто, до наведеного випадку відноситься і ситуація з виявленням правопорушення у формі нездійснення вчасно особою реєстрації місця проживання. Як розумієте, таке правопорушення, щоб підпадати під дію ст. 258 КпАП, має бути вчинене вперше, що, власне, є цілком ймовірним у ситуації із «нереєстрацією» місця проживання новонародженої дитини.

Якими ж мають бути дії реєстратора у цій ситуації? Нагадаємо: ч. 4 ст. 258 КпАП закріплено, що у випадках, передбачених в тому числі і ч. 1 вказаної статті, уповноваженими органами (посадовими особами) на місці вчинення правопорушення виноситься постанова у справі про адміністративне правопорушення відповідно до вимог ст. 283 цього Кодексу.

Отже, виходить: якщо уповноваженою особою (яка здійснює реєстрацію місця проживання) буде виявлено правопорушення, передбачене ст. 197 КпАП, яке вчинене особою вперше, така особа має скласти постанову у справі про адміністративне правопорушення (не протокол), але за певної умови...

Так, ч. 5 ст. 258 КпАП визначено: якщо під час складання постанови у справі про адміністративне правопорушення особа оспорить допущене порушення і адміністративне стягнення, що на неї накладається, то уповноважена посадова особа зобов’язана скласти протокол про адміністративне правопорушення відповідно до вимог ст. 256 цього Кодексу. Цей протокол є додатком до постанови у справі про адміністративне правопорушення.

Отже, однією умовою для складання постанови, а не протоколу є відсутність оспорювання з боку заявника (особи, яка звернулася до органу реєстрації для здійснення реєстрації її місця проживання).

В той же час слід зазначити, що є фахівці, які дотримуються іншої позиції і вказують на те, що батьки не є суб’єктами ст. 197 КпАП. Отже, вони не можуть притягатися до адмінвідповідальності.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860